Elitserien: Martin Karlsson bakom Villas upphämtning i finalreprisen mot Edsbyn – TV – Highlights

Oavgjort 4-4  i SM-finalreprisen mellan Edsbyn och Villa Lidköping. Sen upphämtning av Villa.
Båda lagen förväntas vara med i minst semifinalspelet senare i vinter.

Villa kom till spel utan både Johan Löfstedt och Jesper Eriksson till premiären. Lägg därtill att laget tappat Joakim Andersson och Johan Esplund samt Martin Arvidsson från fjolårets finallag till Vetlanda och AIK. Dessutom ett tag sedan Villa spelat match då det planerade genrepet mot Vänersborg ställdes in. Trots det var det Villa som hade det mesta av spelet i första halvlek med bland annat nio resultatlösa hörnor och även bortdömt mål. Edsbyn som gick till pausledning i halvtid efter mål producerat av nyförvärvade Örebrobröderna Robin och Jesper Öhrlund.

Mittfältaren Martin Karlsson var den stora pådrivaren i Villa för dagen. Martin Karlsson såg till att göra Villas första mål

Robin låg även bakom det andra målet för Edsbyn och var lagets främsta spelar för kvällen. Återigen framspelning till Jesper till 2-1.
Oscar Wikblad hade bra läge att öka på till 3-1 på en straff. Jesper Thimfors gjorde matchens räddning. I stället såg Martin Johansson till att sätta en hörna till 2-2 efter att först gjort en bra brytning i det föregående Edsbynanfallet.

4-2 med fem minuter kvar. Då startade Villa Lidköpings upphämtning. Christoffer Edlund 4-3 och Martin Karlsson 4-4 i matchminut 89.
-Det var tufft och jobbigt idag. Man märkte att det har gått ett tag sedan vi spelade match. Det var lite “pingislunga” idag men det var kul att spela, säger Martin Karlsson efter matchen.

Edsbyn återtog snabb ledningen sedan Robin Öhrlund slog en långboll till Jonas Edling som på tennis snyggt styrde in 3-2. Edsbyn såg ut att gå mot segern när 17-årige Rasmus Skarp gjorde sitt första elitseriemål i sin elitseriedebut (enligt elitrapport). Målet kom i den 78:e matchminuten.

Christoffer Edlund som var anonym i matchen gjorde 4-3 på retur från sitt eget skott i 86:e matchminuten. Martin Karlsson fick göra sitt andra mål i matchen och säkerställa slutresultatet till 4-4 efter 89 minuter. I slutminuterna drog Simon Jansson på sig sin tredje utvisning i matchen och fick lindrigt matchstraff.

Edsbyns IF – Villa Lidköping 4-4 (1-0)