Elitserien: Inför Edsbyns IF – Hammarby IF och Västerås SK – Broberg

Elitserien Edsbyn Hammarby på Zinkensdamm IP Skärmklipp Bandyplay

Två matcher i kväll Edsbyn – Hammarby och Västerås SK – Broberg.

Edsbyn föll oväntat senast i bortamötet mot Vetlanda och står på bara ett poäng efter två omgångar. I dag kommer Hammarby på besök.  

Efter storförlusten mot AIK och tränarbyte så lyckades man hämta upp underläge till oavgjort mot Bollnäs. Christoffer Fagerström tillbaka efer sin avstängning.

Båda lagen på en poäng efter två matcher.

Mattias Hammarström och Simon Jansson saknades senast i Edsbyn däremot var Hans Andersson tillbaka efter en hjärnskakning.

I fjol var det två jämna matcher mellan lagen – Så här såg det ut förra säsongen

Hammarby – Edsbyns IF 1-1  
Edsbyns IF – Hammarby IF 3-2 

 

Annons

IR Termometer – Test & Treat (testandtreat.se)   

Inför Västerås SK – Broberg Söderhamn. I fjol blev det två segrar för Västerås SK i elitserien när lagen möttes.

Västerås vann sin premiär mot Tellus i söndags. Niklas Gifting fick då rött kort i matchslutet och Västerås saknar därmed fyra spelare. Måns Engström, hjärnskakning, Max Mårtensson, fotskada, Stefan Kröller, sjuk, och Niklas Gifting, avstängd. Niklas är avstängd två matcher. I kväll Västerås SK – Broberg/Söderhamn IF och mot IFK Vänersborg – Västerås SK. Skulle någon eller bägge dessa matcher flyttas gäller att spelaren är avstängd nästkommande tävlingsmatch/-er.

Tränare Micke Carlsson kommenterar skadeläget på VSKs hemsida så här:

– Det tillhör spelet på något vis och vi jobbar på som vanligt och fokuserar på de som är friska.

– Vi har pratat igenom att det är en sån säsong som kan bli ryckig och att matcher kan flyttas, men det bekommer oss inte så mycket. Vi kör när vi ska köra och jag tycker att vi är duktiga på att ställa in oss på att gilla läget när det väl är dags

Broberg föll senast mot Sirius på hemmaplan. I fjol vann Broberg båda matcherna. Broberg hade fyra spelare på skadelistan inför förra matchen. Erik Jonsson med en lårkaka, Patrick Backman armbågsskada, Tatu Ässämäki, skadad, och Hampus Lindén har problem med ljumsken.

I fjol
Broberg Söderhamns IF – Västerås SK  3-5
Västerås SK – Broberg Söderhamn IF  7-4


Läs också