Elitserien: Inför kvällens matcher

Elitserien bjuder på tre matcher i kväll.  Villa Lidköping tar emot fjolårets semifinalmotståndare Bollnäs GIF. Stockholmsderby mellan Tellus och Hammarby och sedan möte mellan två lag, Broberg och Vetlanda, som strider om slutspelsplatserna efter toppkvartetten AIK, Edsbyn, Villa Lidköping och Sandvikens AIK. 

Villa tog sig till final genom att besegra Bollnäs i semifinalen, men föll i båda mötena i grundserien. Det har hänt en del i trupperna sedan dess. Uppdatering i lagen hittar ni här Bollnäs och Villa. Johan Löfstedt väntas vara tillbaka i Villa efter sin skada.

Villa Lidköping – Bollnäs GIF

Så såg det ut i fjol när lagen möttes:

Elitserien
Villa Lidköping – Bollnäs GIF 1-2


Bollnäs GIF – Villa Lidköping 5-4

Semifinalmötena 3-1 till Villa.
Match 1

Match 2

Match 3

Match 4

IK Tellus – Hammarby

Tellus tar emot Hammarby som höll jämnt mot Svenska mästarna Edsbyns tidigare i veckan. Nu med Stefan Karlsson tillbaka i tränarbåset. Hammarby orkade inte hålla emot och siffrorna drog i väg i slutskedet till 2-6 efter ett avslutande självmål. Siffrorna speglade inte matchen som var jämnare. Tellus kommer till derbyt efter två raka förluster med 2-10 mot Västerås och Motala. Kan elitseriepremiär i nya hemmaarenan bidra till ett bättre resultat för Tellus? Tellus är nykomlingar och lagen möttes inte i fjol.

Broberg Söderhamn – Vetlanda BK

Broberg Söderhamn tar emot Vetlanda. Två lag som tidigare i veckan var iblandade matcher med många mål. Broberg spelade 8-8 borta mot Västerås och Vetlanda föll mot Sandviken 6-11. 16 och 17 mål i de båda matcherna! Kommer lagen lägga mer fokus på det defensiva arbetet i dag tr0? Matchen är viktig mellan två lag som strider om nå slutspel och eller nå direkt till kvartsfinal utan åttondelsspel.

Broberg – Vetlanda 5-2

Vetlanda – Broberg 5-4

 

 

Läs också