Covid-19: Ytterligare elitseriematch uppskjuten

Västerås SK meddelar att laget är drabbat av Covid-19. Två spelare och en ledare har konstaterats smittade. Västerås SK skjuter upp tisdagens match mot AIK.  I och med detta har även beslut fattats att pausa hela herrlagsverksamheten.

Under lördagen beslutades det först om att skjuta upp herrlagets bortamatch mot IFK Vänersborg som skulle spelas samma eftermiddag. Efter kontakt med smittskyddsöverläkare Jan Smedjegård fanns ett råd att även skjuta upp tisdagens hemmamatch mot AIK, skriver VSK på sin hemsida.

De inblandade klubbarna är överens med Svenska Bandyförbundet om att skjuta upp matchen.

VSK Bandy väljer även att pausa herrlagsverksamheten till torsdagsträningen 14.30.

– Vi känner att det är rätt beslut att skjuta upp de här två matcherna och även att pausa vår verksamhet kopplat till herrlaget till och med onsdag. Vi har två spelare och en ledare som är konstaterade med covid-19 och ett flertal med symptom, säger VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus.

– Vi har tät kontakt med Jan Smedjegård och efter hans inrådan att skjuta upp gårdagens och tisdagens matcher är vi tacksamma att kunna diskutera och komma fram till kloka beslut med Svenska Bandyförbundet, IFK Vänersborg och AIK.

Hemmamatchen mot AIK kommer att spelas söndagen 20/12, 15.00.

Läs också