Elitserien: Hammarbys ”Tidaholms-kvart” raderade SAIKs förlustnolla | TV Highlights

Hammarby besegrade Sandvikens AIK i fredagens enda elitseriematch. 

Serieledande och obesegrade Sandviken var bleka under första halvlek och Hammarby gick till halvtidsvila med 3-0. Sandviken pratade ihop sig halvtid och reducerade tidigt i andra halvlek genom Hannes Edlund. Tolv minuter senare resulterade en hörna till 3-2 och Hammarby tog timeout. Men det var SAIK som gjorde även nästa mål när Rasmus Forslund kvitterade till 3-3.

Det var dock Hammarby som avslutade matchen bäst under den sista berömda Tidaholms-kvarten. Under sista 15-20 minuterna återtåg Hammarby kommandot och gick från 3-3 till seger med 6-3. Tvåmålsskytten David Jansson inledde spurten efter ha tagit ner ett lyft från Robin Sundin och satte bollen i mål vid vänster frislagspunkt. Matchens andra tvåmålsskytt Christoffer Fagerström ökade på till 5-3 efter en hörna. Kasper Milerud fastställde slutresultatet till 6-3.

Sandviken är kvar som serieledande medan Hammarby klättrar till fjärde plats.

Nästa vecka väntar Vetlanda borta för Hammarby medan Sandviken har Edsbyn på programmet. Edsbyn har dock drabbats av Covid-19 i laget och det återstår att se om man hunnit repa sig till på onsdag nästa vecka.

Hammarby – Sandvikens AIK 6-3 (3-0)

Läs också