Elitserien: Villas segersvit bruten efter en ny ”Tidaholms-kvart” av Hammarby | TV Highlights

Hammarby IF- Villa Lidköping BK Skärmklipp Sportbladet Play BandyWorld

Serieledaren Villa Lidköping åkte på säsongens första förlust när de gästade Zinkensdamm i bandyns elitserie. Efter flera matcher på rad med tvåsiffriga siffror tappade Villa ett klart spelövertag mot Hammarby. Storspelande Filip Mörkdal i Hammarbymålet räddade hemmalaget från att Villa skulle glida ifrån även målmässigt. Men som många gånger förr knep Hammarby möjligheten sista kvarten. Efter timeout vändes underläge till seger med 2-1. Hammarbys David Jansson avgjorde med sitt 3–2-mål i den 90:e minuten. Det var  Hammarby första segern mot Villa på fem år.

Hammarby tog två viktiga poäng i kampen att ta sig upp i elitseriens toppskikt. Villa som är fortsatt i ledningen i den haltande tabellen.
Villas Jesper Eriksson och Hammarbys Robin Sundin skadade sig i första halvlek. De kom inte tillbaka i spel. Sedan tidigare är Felix Pherson i Villa och David Pizzoni Elfving i Hammarby skadade och spelade inte i kväll.

Hammarby – Villa Lidköping 3-2 (1-2)