Elitserien: Serieledande Villa flyger vidare | TV Highlights

Elitserien Villa Lidköping BK Vetlanda BK Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

 

Villa fortsätter att ösa på och och vinner matchen med 9-2.

Vetlandas målvakt David Borwall gjorde en riktigt bra match och höll ner segers siffrorna för Villa. David kommenterade matchen så här i Sportbladet Plays sändning:
– Vi försöker jobba med defensiven och komma tillbaka till vårat spel och täta till det för Villa. Det är sjukt bra lag vi möter. Det känns som de har lite medflow. Vi börjar ändå rätt bra defensivt. Det kanske är så roligt att titta på när vi backar hem och krigar för det. Tycker ändå det finns glimtar i vårt spel som är okej. Sedan kan vi vara lite mer taktiska och hålla i bollen mer. Det är ganska ofta vi går bort i offensiven och får det i ansiktet på oss. Positivt defensivt bortsett från slutet av matchen.

– De är fantastiskt duktiga i det offensiva spelet. Det blir lite svettigt för mig. Det känns nästan som man har maxpuls för mig efter matchen. Det är inte ofta man har det som målvakt. Det är ändå hyffsat hedersamt även om inte siffrorna säger det.

Hur laddar ni eter nästa match mot Vänersborg?
– Det är bara att försöka njuta av att få syssla med det vi älskar att göra. Det är speciellt där ute i samhället så att man är ändå tacksam att få hålla på med det här. Det är bara att försöka njuta lite trots att det går emot oss just nu.

Villas Erik Säfström svarade för fyra målgivande passningar.
– Stundtals riktigt bra och stundtals går vi ner oss och dräller med bollen. När det stämmer får vi bra snurr och vi får fart på bollen. Då är det riktigt roligt att spela.

Sandvikenmatchen på onsdag är uppskjuten. Nästa match väntar mot Tellus borta den 2 januari.

Villa Lidköping – Vetlanda BK 8-2 (3-1)

Mål, VLBK: Christoffer Edlund 3, Tim Persson 2, Johan Löfstedt 2, Alexander Karlgren.
VBK: Filip Bringe, Joakim Andersson
Utv, VBK: 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 20-7 Hörnmål: 1-1

Läs också