Elitserien: Hammarby tappade greppet mot AIK | Video Sammandrag

Elitserien AIK Hammarby Skärmklipp Bandyplay Sportbladet

AIK vann även årets andra derby där Hammarby olyckligt tappade sin ledning sista tio minuterna. AIK var det starkare laget i slutminuterna när Hammarbys Daniel Mossberg tvingades utgå skadad.

AIK satte full fart och fick en tidig ledning med 2-0 i derbyt mot Hammarby. Därefter växte Hammarby in i matchen och när femton minuter återstod var det Hammarby som ledde med 4-3 efter David Jansson tredje mål för kvällen.  När tio minuter återstod hade Hammarby hörna och god chans att stänga matchen till 5-3. I stället blev den dubbelt olycklig. Missad hörna och retur där Hammarby försvararen spetsade skridskon och Daniel Andersson fick fritt fram kvittera. Därefter fick Daniel Mossberg en klubba i ansiktet av Alan Dzhusoev. Domaren gjorde bedömningen att det var oavsiktligt även om spelaren har ansvar för sin klubba. Daniel Mossberg utgick och i stället kunde AIK fortsätta sin starka slutforcering. Daniel Andersson ökade på till 5-4 på en hörna och Johan Esplund fastställde slutresultatet till 6-4. En tung förlust för Hammarby.

Hammarby IF – AIK 4-6 (1-2)

Mål, HIF: David Jansson 3, Christoffer Fagerström.
AIK: Daniel Andersson 2, Johan Esplund 2, Kalle Lempinen, Erik Pettersson
Utv, HIF: 1×10 AIK: 2×10
Straffar: 2-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 8-15 Hörnmål: 2-1