Elitserien: SAIK sänkte Bollnäs | Video Sammandrag

Elitserien Sandvikens AIK - Bollnäs GIF Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

I en öppen match med massor av målchanser besegrade Sandvikens AIK Bollnäs med 4-2.  Antalet mål i respektive halvlek speglade matchens underhållsvärde väl. Fem mål i första halvlek men bara ett mål i den andra. Det matchavgörande målet som kom på en av alla Sandvikens hörnor.

– Vi gör det bra i långa perioder, men vi går ner oss i periodvis och de perioderna är för djupa och det är de som avgöra matchen, sa målvakten Erik Persson i Bollnäs efter matchen i Sportbladet Plays sändning.

Matchens lirarare blev utsedd till Albin Airisniemi i Sandviken kommenterade segern: – Tight och tufft. Skönt att kliva av matchen med två poäng.
Vi pratade om att trycka på i andra. Bollnäs såg trötta ut i slutet av första. Men Bollnäs är bra defensivt är tight i mitten och man får komma runt på kanterna. Det är inte lätt att skapa chanser.

Sandviken fortsatt trea i tabellen. – Vi kör på det se bra ut, avslutar Albin kommenteraren till en rättvis SAIK-seger mot Bollnäs.

Sandvikens AIK – Bollnäs GIF 4-2 (3-2)
Mål, SAIK: Joakim Bergman, David Brodén, Linus Forslund, Albin Airisniemi
GIF: Per Hellmyrs, Markus Ståhl.
Utv, SAIK: 1×10 GIF: 4×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hönror: 15-13 Hörnor: 1-0