Tränarnytt: Muhren och Robertsson petas ned – Määttä ny huvudtränare

Esa Määttä tar över rollen som huvudtränare i AIK från och med idag, måndag.”De egenskaper Esa besitter i kombination med AIK:s tydliga målsättning gör honom perfekt för rollen som huvudtränare nu när säsongen går mot sitt slutskede” säger Jonas Galotta, Sportchef i AIK.

AIK:s övriga tränare, Oskar Robertson och Magnus Muhrén kommer givetvis stå till Esas förfogande under resterande säsong, skriver klubben.

53-årige Esa kommer från Finland. Som tränare har han vunnit stora framgångar på juniorsidan med hela 14 FM-guld. Han har även ett guld med det finska juniorlandslag som vann VM 2013. På seniorsidan har Esa 2015/16 vunnit guld med Botnia-69, vilket fortsatt anses vara en stor bedrift i finsk bandyhistoria. Även som spelare har Esa haft en framgångsrik karriär innehållande bland annat 85 landskamper, vunnit tre FM-guld samt blivit utsedd till årets man. Att Esa dessutom varit kapten för det finska landslaget vittnar om hans förmåga som ledare.

– Det känns otroligt roligt att välkomna en så meriterad tränare till AIK.Esa är en mycket skicklig ledare som förutom sitt stora bandykunnande är känd för sin tydlighet och vilja. Just de egenskaperna i kombination med AIK:s målsättning innebär att vi nu tar möjligheten att öka tempot och styrkan för att gå hela vägen, säger Jonas Galotta vidare.

Esa Määttä har som senast tränat IK Sirius men lämnade uppdraget för drygt tre veckor sedan.

– Det är mycket inspirerande att få bidra till AIK:s säsong, som hittills har varit mycket lovande. Laget ligger på andra plats i tabellen med ett framgångsrikt spel och en vilja att hela tiden bli bättre. Jag kommer inte ändra i grunden utan fortsätta arbetet med en del justeringar som ger laget rätt förutsättningar att vinna.Det kommer bli ytterst spännande att ansluta till föreningen, speciellt eftersom att jag anser att AIK är en stor klubb som verkligen behövs i svensk bandy, kommenterar Esa.

Läs också