Elitserien: Säsongens sista omgång – Här avgörs det

Elitserien Broberg Söderhamn - IFK Motala 3-4 Skärmklipp Bandyplay

I kväll spelas sista omgången för säsongen i årets elitserie och “för sex lag startar slutspelet i kväll”! Ett av “kvällens Slutspelslag” spelar säsongens sista match i kväll. AIK och SAIK gör upp om andra platsen. Medan SAIK och Edsbyn gör upp om tredje platsen.

IFK Vänersborg – AIK
Sandvikens AIK – Hammarby IF

Edsbyns IF – IK Sirius
Broberg – IFK Motala

Villa Lidköping är klara seriesegrare och kommer få fördel att välja motståndare i kvartsfinal och välja vilka lag som ska hamna i deras slutspelshalva utom seedade tvåan. Dessutom få eventuella femte matcher i kvart och semifinaler på hemmaplan. Västerås SK och IFK Vänersborg är klara för kvartsfinal och slutar femma och sexa.

Oklart hur turordningen blir i platserna 2-4. Tvåan blir seedad och får välja kvartsfinalmotståndare efter Villa Lidköping.
AIK placeringen i sluttabellen bli tvåa eller trea. Före eller efter Sandviken.
Sandviken kan både passera AIK eller även passeras av Edsbyn.
För Edsbyn handlar det om att bli trea eller fyra. Som fyra får man Villa eller tvåan AIK / Sandviken.

AIK möter Vänersborg som resultatmässigt inte har något att spela för i kväll.
Sandviken möter Hammarby som spelar för att nå slutspel.
Edsbyn möter Sirius som inte har något att spela för resultatmässigt.

1 Villa Lidköping BK Villa Lidköping BK 25 20 1 4 169 70 99 41
2 AIK Bandy AIK   25 18 2 5 182 95 87 38
3 Sandvikens AIK/BK Sandvikens AIK 25 16 5 4 120 87 33 37
4 Edsbyns IF Edsbyns IF 25 16 4 5 115 79 36 36

 

Hammarby IF har tufft motstånd i form av Sandviken. Hammarby har allt i egna händer. Besegrar man Sandviken är man klara för slutspel. För Hammarby kan det bli slutspel även vid oavgjort såvida matchen mellan Broberg och Motala inte slutar oavgjort.  
 
Broberg – IFK Motala är klara för slutspel om Hammarby förlorar.  Vinner Hammarby så blir det vinnaren mellan Motala och Broberg som når slutspel. För Broberg räcker oavgjort i kväll.

8 IK Sirius  IK Sirius 25 10 2 13 124 115 9 22
9 Broberg/Söderhamn Broberg/Söderhamn 25 9 4 12 104 133 -29 22
10 IFK Motala IFK Motala 25 9 3 13 96 105 -9 21
11 Hammarby IF Hammarby IF 25 9 3 13 102 120 -18 21

Villa Lidköping – Frillesås. Frillesås kommer ge allt i kväll i säsongens sista match. Formen är bra och man har visat att man kan rubba alla lag så här långt. Nu återstår serieledarna Villa Lidköping och man vill säkert “ge vissa experter på käften” som placerat laget obotligt sist i elitserien.  Man har varit snubblande nära att sätta poängrekord i elitserien de senaste omgångarna och formen har varit uppgående sedan före jul och bara blivit bättre efter nyår. I kväll saknas Sergey Pochkunov som är avstängd efter protest mot en straff som fällde avgörandet i senaste matchen mot SAIK.

Tellus och Bollnäs möts i kväll. Två lag som har haft det extremt jobbigt denna säsongen. Tellus för värsta starten av säsongen med skador och avstängningar. Dessutom Corona i truppen. Tellus försökte hitta ny energi genom att byta ut ledarskapet. Viss förbättring har skett i slutet av säsongen.
Bollnäs hade en bra period i januari där man fick med sig poäng i jämna matcher. Därefter har det blivit många förluster. Trots många jämna matcher har man inte nått upp till nivån för att nå slutspelet denna säsongen.

Vetlanda och Västerås SK möts i kväll. Båda lagen laddar inför slutspelet. Västerås är klara för kvartsfinal och vill säkert få till en bra genomkörare i kväll i och med att det blir en veckas speluppehåll när åttondelsfinallagen gör upp. Vetlanda kanske mest laddar batterierna i kväll och slipar detaljer?

 

 

Läs också