Allsvenskan: Streckdramatiken fortsätter – Kalix tappade mot Katrineholm | Video Sammandrag

Elitserien Kalix - Katrineholm Skärmklipp från Staylive Bandyplay Bandyworld

Kalix fick en drömstart mot Katrineholm som verkade vara kvar i omklädningsrummet efter långresa. Kalix tog ledningen med två mål redan efter fem minuter. Kalix öste på, gick till halvtidsvila med 3-1, men Katrineholm kröp närmare och kvitterade till 3-3. Janne Rintala återgav Kalix ledningen på en retur. Kalix gick för att avgöra matchen, men det skapade lägen bakåt. På Katrineholms femte hörna i 89:e matchminuten kvitterade Katrineholm till 4-4 och  bara minuten senare gjorde Niklas Eriksson det matchavgörande målet till Katrineholms fördel 4-5!  Kalix hade tretton resultatlösa hörnor och en straff i matchen!

Kalix spelade bort sin chans att ta den sista kvalplatsen till elitserien. Med seger hade man haft allt i sina egna händer. Genom att vinna mot Tillberga i sista omgången hade man vid seger idag varit klara för elitkval. Nu måste man förutom vinna mot Tillberga även förlita sig på att Boltic besegrar Gripen och att Jönköping besegrar Åby Tjureda i den sista omgången.

I stället har Gripen allt i egna händer. Seger mot Boltic ger elitseriekval för Trollhättelaget.

Sammandrag Video –

Kalix – Katrineholm 4-5 (3-1)

Mål, Klx: Johan Sundquist 2, Simon Viklund, Janne Rintala.
KhB: Eric Lisell 2, Fredrik Öjdahl, Sebastian Brandt, Niklas Eriksson.

6 Kalix Bandy 21 12 2 7 25 26

Återstående matcher i striden om tredje platsen allsvenskan som är den sista elitseriekvalplatsen där IFK Rättvik står som motståndare: