Elitkvalet. Rättvik tappade greppet om Gripen | Video Sammandrag

Elitseriekvalet Gripen - IFK Rättvik Skärmklipp från Staylive Bandyplay Bandyworld

Den första av två elitseriekvalmatcher mellan Gripen Trollhättan och IFK Rättvik slutade 4-4 (1-3).

Rättvik tog initiativet i matchen när Gripen inte stod sig att känna igen i den första halvleken. Dalmasarna gick till halvtids vila med en ledningen med två mål. Ställningen  var 1-3.

I andra halvlek kom Gripen ut som ett nytt lag och tog initiativet i matchen.  Gripen reducerade och kvitterade. Reduceringen kom på lagets tredje hörna i andra halvlek. De två första blåste domarna av av någon anledning.

Gripen fick kämpa i motvind efter att råkat ut för en rad utvisningar. Rättvik kom in i matchen och återtog ledningen till 3-4 under utvisningsperioden. Samarbete mellan Robin Öhrlund och Johan Koch gav en kvittering till 4-4 som också blev slutresultatet.

Kvalet spelas i två matcher och det sammanlagda resultatet avgör. Laget som gör flest mål bortaplan vinner matchen vid oavgjort även i returen. Matchen avgörs i förlängning om matchen slutar 4-4.

Gripen Trollhättan BK – IFK Rättvik 4-4 (1-3)
Mål, GBK: Markus Eriksson 2, Tony Eklind, Johan Koch.
IFK: Andreas Erikanders, Rasmus Plan, Jesper Nywertz, Jack Ternander.
Utv, GBK: 6×10 IFK 4×10
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 12-6 Hörnmål: 1-0