Spelarnytt: Jerker Ortman klar för ny säsong med Sirius

Jerker Ortman Fotograf: Anna Westin

Jerker Ortman förlänger med Sirius
”Jag tror på det vi gör som lag och förening”, säger Siriusförsvararen.
Sirius och Jerker Ortman, 25, är överens om ett nytt ettårsavtal.

– Det känns jättebra att jag får fortsätta min bandykarriär i Sirius! Ända sedan jag kom till Sirius för tre år sedan känns det som att laget och föreningen har tagit steg i rätt riktning. Jag tror vi kan och ser fram emot att ta fler steg i den riktningen, säger Jerker Ortman och fortsätter:

– Jag tror på det vi gör som lag och förening. Jag hoppas även kunna fortsätta på den utvecklingskurvan jag haft ända sedan jag kom till klubben. Sen vill jag även lägga till att jag trivs väldigt bra med laget, vilket såklart är helt avgörande för var jag ska spela bandy.

Både Ortman och klubben hade samma förhoppningar om en förlängning.

– Ja nej det fanns inga tankar om andra klubbar. Så jag är väldigt nöjd med att vi kunde komma överens om en fortsättning, säger han.

Ortman är fostrad i Lidköpings AIK och kom till Sirius 2018 efter två säsonger i UNIK. Han är en försvarare med offensiva kvaliteter som han till och från visar upp på planen.
– Haha ja det har väl varit ganska lösa tyglar på mig i år, vilket är roligt. Det har gjort att jag kunnat utveckla den offensiva delen ytterligare i år jämfört med tidigare år, säger han och fortsätter:

– Det är dock mycket frihet under ansvar och där kan jag utvecklas ännu mer, när det är läge och när det inte är läge. Men det där kommer ju mer man spelar så jag är inte så orolig, säger han.

Under hans tre år i klubben har han varit med om ”okval”, kvalspel och nu till slut även slutspel.

– Det är såklart fantastiskt att vi kunde få till en sådan här säsong under detta speciella år. Som jag förstått har det berört många supportrar där ute, så det känns grymt att kunna få ge tillbaka lite för allt det stöd de ger oss. Förhoppningsvis kan vi göra om bedriften och då få ha våra underbara supportrar, med Västra Sidan i spetsen, på plats på Studan. Det ser jag verkligen fram emot, säger han.

IK Sirius kontrakterade spelare
Ted Haraldsson (2+2)
Anton Andersson (2+1)
David Thorén (2+1)
Nils Bergström (2+1)
Jerker Ortman (1)
William Liw (1)
Matteus Liw (1)
Oscar Qvist (1)
Sune Gustafsson (1)

Läs också