Spelarnytt: Arvid Tapper har förlängt med Sirius

Fotograf: Anna Westin

Siriusmittfältaren Arvid Tapper förlänger med moderklubben: “Det är en väldigt bra miljö att utvecklas i”, säger den unge talangen.
Arvid Tapper, 18, och Sirius är överens om ett treårsavtal (2+1).

– Det känns mycket bra att ha gjort klart med Sirius. Sirius har hela tiden varit mitt huvudspår, säger Arvid Tapper i ett pressmeddelande från Sirius och fortsätter:

– Det är en väldigt bra miljö att utvecklas i samtidigt som jag trivs väldigt bra i laget. Det är även väldigt hedrande och häftigt att spela för den klubb jag har spelat i sedan Bandykul, säger han.

Tapper har ett år kvar av sina studier men det nya avtalet med Sirius tyder på att han inte kommer söka sig bort från hemstaden efter skoltiden.

– Nej att stanna i Sirius och Uppsala efter studierna var inget svårt val. Jag känner mycket för klubben och vill fortsätta den resan som vi påbörjat, säger han.

Han har utvecklats mycket under säsongen som varit och han har fått mer och mer speltid i a-laget. Rådande pandemi har dock gjort att det blivit färre matcher än tidigare säsonger på grund av att ungdomsserierna inte spelats.

– Ja jag tycker att säsongen varit bra för egen del, jag har utvecklats och lärt mig mycket. Dock har det varit tråkigt att det inte blivit så många matcher i P19-serien då vi gjorde en väldigt bra inledning på säsongen, säger han.

Att klubben tog sig ända till kvartsfinal ser han som en framgång.

– Det känns såklart väldigt roligt att vara en del av det, det är något man drömt om sedan man var liten. Dock har det varit tråkigt att inte få dela framgången på Studan med all publik, säger han.

Truppstatus, kontrakterade spelare
Ted Haraldsson (2+2)
Anton Andersson (2+1)
Arvid Tapper (2+1)
David Thorén (2+1)
Nils Bergström (2+1)
Jerker Ortman (1)
William Liw (1)
Matteus Liw (1)
Oscar Qvist (1)
Sune Gustafsson (1)

Läs också