SM-Slutspel: Villa tog ett stort steg mot finalen | Video – Sammandrag

Elitserien Villa Lidköping BK - IFK Vänersborg Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

Villa Lidköping besegrade Sandviken med klara 9-3 när semifinalserien återupptogs efter sjukdomsperiod i de båda lagen. Med segern tog Villa ett stort steg mot en finalplats och har 2-1 i matcher.

Joel Broberg visade minst tecken sviter efter coronasjuka som dragit genom de båda trupperna och som pausade matcherna och flyttade finalen till påskhelgen.

Sandviken hade en bra period i förstahalvlek men Villa visade sin klass som man gjort tidigare under säsongen med både Cup-titel och elitserieseger. Det blev hela 9-2 efter att ha gjort fem mål sista halvtimmen då siffrorna rann iväg mot ett uppgivet Sandviken.

Daniel Berlin sammanfattade matchen med att Villa vann rättvist men vi gjorde ett försök i alla fall. – Vi valde en taktik som vi inte ville.
– Men vi valde den i dag för att vi inte kände att vi skulle orka i dag. Då får Villa åka och styra och ställa då blir det så här.
– Vi tycker inte att man ska spela elitidrott under såna här förhållanden, sa Daniel Berlin i Sportbladet Plays sändning.
Vi tycker självklart att vi inte skulle spela matchen. Vi har folk i ledarstaben som snart är på sjukhus. Det är inte bara bandy vi håller på med.

Men du måste man ändå ställa sig frågan vad det är som gör att ni här? – Fråga Villas klubbchef.
Men han kan väl ändå bestämma om ni sätter er i bussen och åker hit? Nej men han verkar bestämma om vi ska spela eller inte.
Hur ser du på framtiden`?
Ny match på tisdag. Vi ska ut och göra vårt bästa då och försöka ändra lite på det så blir det säkert lite bättre. Vi skapade mer i första men i andra kör de över oss.

Joel Broberg i Villa blev utsedd som matchenslirare i hemmalaget. – En bra match, tight i första halvlek och sen i andra rycker vi ifrån. En bra semifinal och vi känner oss rätt pigga. Det känns bra. Kanske i full slutspelsform.

Villa Lidköping – Sandvikens AIK 9-2 (3-1)
Mål, VLBK: Joel Broberg 2, Tim Persson 2, Aleaxander Härndahl 2, Christofer Edlund, Alexander Karlgren, Jesper Eriksson.
SAIK: Daniel Berlin, Dennis Henriksen.
Straffar: 0-0
Hörnor: 6-9 Hörnmål: 1-2

Läs också