Spelarnytt: Petter Björling har förlängtt

Petter Björling har förlängt sitt kontrakt med Villa Lidköping. På bilden t h Jonas Johansson. Foto: Vill Lidkoping

I elva säsonger har Petter Björling matchat i den blåvita matchtröjan. Sedan en tid står det klart att elva kommer bli minst tretton.
-Det har varit en speciell säsong på många sätt. Det har varit skador, corona och spel på olika positioner. Först var jag inställd på en ny roll som sedan efter Felix skada fick bli en gammal roll, till att på slutet vara tillbaka på ursprungsrollen. Det varit upp och ned men lärorikt. Nu ska det bli intressant att få bygga vidare på den rollen som var tanken från början, säger Petter.

Hur är det att byta runt på så många roller?
– Jag personligen har varit ganska van vid olika typer av roller, men kanske då som vänster eller högerhalv. Nu blir det ett mentalt spel, det gäller att förbereda sig på ett bra sätt inför det. För att kunna acceptera sin roll. Jag började jobba på det mentalt redan inför förra säsongen så det känns som att jag är redo för det nu. Sedan så handlar ju mycket om hur man ser det, så tycker även Villa. Att det är en bra egenskap att ha. Det är ens främsta egenskap att man kan spela på flera positioner. Jag väljer att se fördelarna med det.
Även om det har dröjde ett tag innan signaturen var på pappret så menar Petter att valet var ganska glasklart. Men att det inte bara är att skriva på ett nytt kontrakt. Han utvecklar:
– Ambitionen har hela tiden varit att spela vidare i Villa Lidköping, där vill man vara och där har jag vart i elva säsonger så det känns som min moderklubb. Däremot är det viktigt att man lyssnar in tränarna och hur klubben ser på en. Där har vi en samlad bild så det känns bra. Sedan är det mycket som ska klaffa men jag har haft bra stöttning hemifrån, det är mycket tid hemifrån.

Har ser du på fortsättningen, på isen framför allt?
– Någonstans så finns det alltid saker man vill utveckla, nu ska det bli kul att få starta igång den nya rollen som är på mitten. Jag ska försöka komma högre upp i banan och bidra där.

Och då vet vi ju alla vad som kan hända?
– Haha, ja. Det är väldigt surrealistiskt, när man tänker på det. Dels att man haft den rollen man haft, upp och ner. Och sedan säsongen som varit utan publik och pratet kring hypen mot AIK. Att sedan få möta dom i en final och att jag får göra två mål, det hade man inte trott på förhand. Så det är rätt sjukt när man tänker på det, man jäkligt roligt. Ett mål på hela säsongen och sedan två i en final.

Klubbdirektören Jonas ”Sparris” Johansson är väldigt glad över förlängningen:
– Googla på ordet lojal lagspelare så dyker det upp en bild på Petter. Det är en av våra spelare som varit här längst i truppen och han bevisar gång på gång sin betydelse för laget och klubben, inte minst med att kröna SM-finalen med två viktiga mål när han i den matchen blev omskolad till forward. Han är oerhört nyttigt för laget med sin kompetens att kunna tillföra på vilken roll han än får. Petter har spelat både försvarare, halv, mittfältare och anfallare så det återstår väl att se då om han under dessa två åren kommer ställa sig i målet, säger Jonas och skrattar.

-Skämt åsido, det känns väldigt bra att vi kunnat hitta en förlängning med Petter under kommande säsongerna.

Läs också