Spelarnytt: Edström klar för Örebro SK

Jacob Edström är tillbaka i Örebro där han spelade tre säsonger mellan 14/15 och 16/17. Jacob har skrivit på ett treårskontrakt (2+1) och ansluter omgående till laget, skriver klubben på sin hemsida.

– Det känns riktigt kul att Jacob är tillbaka hos oss i gulsvart igen. Jacob bor och jobbar kvar här i stan sen sin senaste sejour i klubben, så det var en smidig värvning på så vis. Dock så stod han under kontrakt med Finspång, så vi vill verkligen passa på att rikta ett stort tack till Finspång för att vi kunde komma överens om en lösning med Jacobs övergång. Jacob är duktig i både riktningarna, trots att Jacob producerar poäng så slarvar han inte i det defensiva spelet. Sen är det också väldigt passande att Jacobs favoritposition är vänsterhalv, där vi som bekant har tappat Adeheimer och har en lucka att fylla. Att Jacob är fullt motiverad för att fortsätta utvecklas som bandyspelare är väldigt glädjande, jag är säker på att vi kommer få stor nytta av honom under minst tre år framåt säger sportchef Johan Blom som fortsätter;

– Med Jacob i truppen så är vi nu 17 spelare, fördelat på två målvakter och 15 utespelare. Vi börjar känna oss relativt nöjda med den truppen vi har i dagsläget men håller en plats öppen för en anfallare. Vi har ett par spår vi jobbar med där och vår målsättning är att fylla den platsen under sommaren avslutar Blom.

Korta fakta Jacob Edström: Jacob har spelat tre säsonger i ÖSK tidigare. Han har gjort 61 matcher och 59 poäng under den tiden för gulsvart. Jacob är född 1993 och kommer att spela i tröja nummer 7.

Bland de 17 i spelarna i truppen återfinns Emil Juhlen som förlängt med Örebro SK under våren.

– Riktigt kul att Emil väljer att fortsätta sin bandysatsning hos oss i Örebro. Vi får in en spelare som varit i bra miljöer tidigare och vet vad som krävs för att spela på högsta nivån, det kommer vara enormt värdefullt för oss i vinter säger sportchef Johan Blom som fortsätter;

– Emil är en hårt jobbande finlirare och kan spela på flera positioner, initialt så ser vi honom som en stark offensiv kraft men sen får Holma och Max tillsammans med Emil komma fram till var han gör mest nytta för laget och vad som bidrar till både hans egna och lagets fortsatta utveckling. Hursomhelst är det väldigt skönt att en sån här klasspelare väljer vår miljö här i Örebro, det är en fjäder i hatten för oss avslutar Blom.

Läs också