Kvällens matcher med SM-finalrepris

1 255 886 kr i rullpott på Bomben – Bandy på Oddset – Spela här
Bollnäs har haft en ljummen start på årets säsong, precis som i fjol. Vann dock med klara 8-1 mot Kalix i premiären. Bollnäs nådde SM-final mot kvällens motståndare Sandviken. SAIK har börjat med två raka segrar. Med bra utdelning mot Villa Lidköping blev det uddamålsvinst mot Vetlanda. Målen kom på fastasituationer. Sandviken har ännu inte spelat på utomhusbana denna säsogen. Bollnäs har fler timmar på utomhusis och det kan vara avgörande. Bollnäs är revanschssugna. Båda har rapporterat att de kan ställa upp med bästa lag. Supportrar från Sandviken kommer att vara plats på en förväntat välfyllt Sävstaås. Inte ska Bollnäs få färre än 2 200 som Ljusdal hade i förra helgen. Bandyworlds tips går till Bollnäs som knapp favorit.


Västerås revanscherade sig med klar seger mot Sirius efter förlusten borta mot Kungälv i premiären. Idag är Villa Lidköping som kommer med två raka förluster mot SAIK och Hammarby. Villa har haft sjukdom i laget och så även i kväll mittfältsmotorn Peter Prinsen Karlsson kan inte spela i kväll. Det troliga är samma lag som mot Hammarby sist. Villa har visat moral och inte vikt ner sig efter underlägen. Senast var det de unga spelarna som visade extra glöd i Villa. Västerås spelade en varierad och bra bandy mot Sirius sist och Villas tränare Nordin är imponerade över Västerås på försäsongen. Västerås tippas som vinnare.

Broberg Söderhamn – IFK Kungälv. Oväntad förlust borta mot Vetlanda och inställd match sist. Osäkert läge för Broberg medan Kungälv har spelat stabilt i två matcher med Västerås och Edsbyn. Kungälvs målsättning i år är slutspel, vilket man redan visat att man är het aspirant på. Broberg är givetvis det också, men var har man Broberg i år? – Kungälv är väldigt tighta defensivt, och det blir väldigt vikigt för oss att sätta fart och vara tydliga med vad vi vill göra offensivt, säger Svenne Olsson i Broberg.
Vinner Kungälv igen – en liten chansning på att Kungälv vinner.

Bra med publik i inledningen av säsongen och Edsbyn hur man attraherar nästa generation

Edsbyn tar emot Vänersborg. Joakim Svensk i Edsbyn är borta på grund av skada ett tag till. Däutäver  är alla är friska och fräscha så det ser riktigt bra ut. Jag tror heller inte att vi göra några större förändringar utan är det så att vi ändrar så beror det på att vi vill hålla igång hela truppen. Det var ingen som föll ur ramen mot Kungälv senast, säger Peter Törnberg till HH.

Kalix slog till som en blixt från klarblå himmel i onsdags då Tillberga besegrades klart. I dag är det Sirius som åkte på en stjärnsmäll i tisdags mot Västerås. Är Kalix ett varannamatch lag i år. 1-8 mot Bollnäs och därefter 8-0 mot Tillberga. Sirius har spelat två matcher och hållit får lågt tempo själva. Sirius får höja sig rejält för att undvika ännu en stjärnsmäll. Inte omöjligt att man undviker det. Sirius är favorit. Alexander Mayborn uppges i Uppsala Nya Tidning vara med i den trupp som åker till Kalix.

 

 

Läs också