Svenska Cupen: Villa i final utan Martin Johansson

Villa kom inte upp till nivå i semifinalen mot Sandvikens AIK som gjorde en fin insats mot storfavoriten. Sandviken inledde hungrigast men Villamaskinen kom i gång i mitten av första halvlek med Johan Löfstedt som draglok. Johan Löfstedt gav Villa dessutom ledningen i matchen. Tim Persson och Christoffer Edlund ökade på till 3-0 före halvtid och matchen kändes avgjord.

Johan Löfstedt sa självsäkert i halvtidsintervjun* håller vi nollan i andra så vinner vi matchen. Men så blev det inte.

Villa tog segern för givet och SAIK jobbade sig tillbaka i matchen och Villa var pressat i slutet av matchen men vann till slut med 4-3.

– Vi gör en bra match. Det var tufft att gå in 0-3 i halvtid. Vi gör en bra första halvlek. I andra halvlek så äger vi dem., tyckte SAIK-tränaren Joakim Forslund i *Sportbladet Plays sändning som bröts mitt under intervjun.

Villaliberon Martin Johansson skulle slå bort en boll på tennis i straffområdet när SAIK-spelare störtade in med böjt huvud och fick Martins klubba i huvudet.  Domarna konfererade en stund och bestämde sig för rött kort och därmed får Martin Johansson inte spela finalen senare i eftermiddag.

Villa Lidköping – Sandvikens AIK 4-3 (3-0)
18:51 1-0 Johan Löfstedt
25:58 2-0 Tim Persson Assist: Erik Säfström
30:16 3-0 Christoffer Edlund Assist: Erik Säfström – Hörna
38:37 3-1 Dennis Henriksen Assist: Oscar Stadin
45:25 3-2 Hannes Edlund Assist: Daniel Berlin
46:27 4-2 Joel Broberg Assist: Erik Säfström
59:27 4-3 Hannes Edlund – Straff