Elitlicens: Topplag utan elitlicens

Fyra lag har inte beviljats elitlicens. Vid licensnämndens möte 15 oktober 2021 togs beslut om att bevilja elitlicens till säsongen 2022/23 för elva föreningar och att fortsatt granskning skall ske av fem föreningar i Elitserien Herr.

Följande föreningar har beviljats elitlicens för 2022/23:
Edsbyns IF, Frillesås BK, IFK Motala, IK Sirius, Sandvikens AIK, Vetlanda BK, Villa Lidköping BK, IK Tellus, IFK Vänersborg, IFK Rättvik och Örebro SK

Beslut om fortsatt granskning har tagits gällande:
AIK, Bollnäs GIF, Hammarby Bandy IF, Broberg/Söderhamn Bandy IF och Västerås SK

Licensnämnden beslutar att följande föreningar i allsvenskan uppfyller kraven för elitlicens tävlingssäsongen 2022/2023:
IF Boltic, Falu BS Bandy och UNIK.
Därmed saknar flera allsvenska förmodade topplag ännu elitlicens för att ta steget upp. T ex Gripen Trollhättan, IFK Kungälv, Ljusdal och Tillberga.

Licensnämnden har beslutat att övriga föreningar i allsvenskan skall fortsätta att granskas under innevarande år i enlighet med Svenska Bandyförbundets Reglemente för elitlicens. Flertalet föreningar uppfyller inte kravet på kvalificerad revisor.

I går höll Broberg sitt årsmöte där det konstateras att Broberg redovisade ett överskott om ca 250 000 kr för det gångna verksamhetsåret och därmed har ett positivt eget kapital igen, vilket är ett krav för elitlicens.

Att kunna redovisa ett överskott under ett “pandemiår” är givetvis mycket starkt, men förklaringen ligger i statliga- och kommunala stöd, kraftigt neddragna kostnader samt generösa gåvor.

Styre

Läs också