Elitserien: Broberg starkare i andra mot Frillesås | Videosammandrag

Broberg Söderhamns IF - Frillesås BK Skärmklipp Sportbladet Play

Broberg besegrade Frillesås med 8-3 på söndagen. Det var visserligen Broberg som tog ledningen i matchen genom Jaako Hyvönen men det var Frillesås som skapade mest och vände till ledning 1-2. Kvitteringen till 1-1 kom efter att Frillesås främste spelare i dag Gustav Friman spelade fram Martin Johansson som tilldömdes straff. Adrian Emretsson satte den säkert och unge Robin Björkestam ökade på till 1-2. Frillesås hade bud på fler mål. I stället kom 2-2 alldeles före halvtidsvila genom Martin Söderberg och dessutom en utvisning Elias Modin för fasthållning.

I numerärt överläge i inledningen av andra tryckte Broberg gasen i botten och tog ledningen efter bara två minuter i andra halvlek och bara två minuter senare var ställningen 4-2 till hemmalaget. Frillesås orkade inte vände tillbaka matchen. Även om Fredrik Brandin reducerade till 4-3 så rann siffrorna i väg till seger 8-3. Broberg var det bättre laget när Frillesås inte orkade resa sig efter den tunga starten i andra halvlek.

I nästa match får Frillesås tillbaka Sergey Pochkunov efter tre matchers avstängning efter domarmissnöje i slutminuten av näst sista omgången förra säsongen.
Andrey Gerasimov som skulle ersätta långtidsskadade mittfältaren Robin Mohlén har ännu inte fått klartecken för spel med Frillesås ännu.

Broberg Söderhamns IF – Frillesås BK 8-3 (2-2)

Mål, B S Martin Söderberg 2, Jonas Engström 2, Jaako Hyvönen, Rasmus Linder, Daniel Burvall Jonsson, William Larsson, Jesper Öhrlund.
FBK: Fredrik Brandin, Adrian Emretsson, Robin Björkestam
Utv, EIF: 1×10 1×5 FBK: 1×10
Hörnor: 15-10 Hörnmål: 3-0
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1