Elitserien: Hammarby starkast i första stockholmsderbyt | Videosammandrag

IK Tellus - Hammarby IF Skärmklipp Sportbladet Play

Hammarby vann Stockholmsderbyt mot Tellus i Gubbängshallen med 2-5. -Vi är storleken större än Tellus, dock strular vi till det lite i slutet, tyckte* David Pizzoni Elfving.

Hammarby gick till en rättvis 0-3-ledning inför halvtidsvilan. I numerärt underläge tog Hammarby ledningen efter ett hårt långskott från Kasper Milerud. Hammarby ökade på till 0-2 kom genom Ivan Lebedev efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Tellus hade ett par målchanser i första. Tellus var ytterst nära att reducera till 1-2 men i anfallet kom i stället 0-3. Återigen genom Kasper Milerud.

Hammarbys övertag fortsatte i den andra halvleken och David Jansson ökade på ledningen till 0-4.Tellus drabbades av en dubbelutvisning och den andra kom i samband med att Hammarby tilldömdes en straff som dock brändes. Inte heller i det numerära överläget med två man lyckades Hammarby förvalta tillräcklig väl för att kunna utöka ledningen ytterligare.

Hammarby utökade till 0-5 genom Inom Lebedev framspelad av Robert Rimgård. Matchen var avgjord men Tellus putsade till siffrorna i slutminuterna till 2-5. Mälskyttar för Tellus Martin Krigh och Filip Lydén

– Först och främst så är det skönt med två poäng, överlag tycker jag vi gör en helt okej insats. Vi är storleken större än Tellus, dock strular vi till det lite i slutet. Lite onödigt och gå ner oss lite i tempo, men i 70 minuter så tycker jag att vi gör det bra och är bättre än Tellus, sa David Pizzoni Elfving i *kommentar på Hammarbys hemsida.

Hammarbys nästa match var planerad mot Örebro SK i helgen. Den är uppskjuten då det varma vädret har ställt till det och spelduglig is saknas. Nu väntar Västerås SK för Hammarby nästa vecka. Tellus har inlett elitserien med två förluster och nu väntar viktig bortamatch mot IFK Rättvik redan på fredag.

IK Tellus – Hammarby IF 2-5 (0-3)

Mål, IKT: Martin Krigh, Filip Lydén
HIF: Kasper Milerud 2, Ivan Lebedev 2, David Jansson.
Utv, IKT: 4×10 HIF 3×10
Hörnor: 11-9 Hörnmål: 0-0
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-0