Edsbyn i serieledning efter seger mot Vänersborg

Edsbyn vann komfortabelt mot Vänersborg med 8-3. Edsbyn fick tre tvåmålsskyttar genom Fredrik Åström (2 hörnmål), Mattias Hammarström (2 straffmål) och junioren Martin Söderberg. Hans Andersson spelade fram till två mål. Edsbyn gjorde två mål på sina tre hörnor.

Christoffer Edlund tvingades utgå i SAIKs borta match mot Bollnäs. Bollnäs var bättre i matchen och vann med 3-1. Därmed fick Bollnäs revansch från SM-finalförlusten i mars. Det var SAIKs första förlust. Detta inför dryga 2 000 åskådare. Juha Luikkonen blev Bollnäs stora matchvinnare med tre mål.

Broberg har haft en betryggande tvåmålsledning i matchen, men IFK Kungälv har närmade sig Broberg. Kungälv kom dock inte närmare än 6-5 som blev slutresultatet. Broberg inkasserade sina första poäng och Kungälv sin första förlust. Det var en match med endast tre utvisningar. Robert Dammbro gjorde två mål för Broberg och Ted Skoglund två mål för Kungälv. Två av Brobergs mål kom på hörna.

Västerås SKs effekivitet från Sirius matchen i tisdags fortsatte mot Villa Lidköping i kväll. Västerås ledde med 5-0 redan efter 23 minuter. Tomas Knutsson blev tremålsskytt. Det blev till slut 9-4, där tre av VSKs mål kom på fasta situationer. Villa Lidköping som återigen missade straff i kväll är därmed utan poäng. Villa saknade bl a Peter Karlsson tillföljd av förkylning som gått i truppen under senaste veckan.

Kalix tog sin andra raka seger på hemmaplan. I kväll visade man styrka i det regniga vädret. Det blev 2-1 för Kalix. Det blev en grining avslutning med många utvisningar. Sirius hade ledningen med 1-0 genom Erik Sundin, vilket var halvtidsresultat. Sirius gjorde ytterligare ett mål, detta i samband med hörna. Självmål. Jimmy Berglund därefter 2-1 för Kalix på hörna. Det var kvällens grinigaste match och med flest utvisningsminuter. 80 minuter totalt.

I Allsvenskan inledde Falu BS med borta match mot UNIK och vann med 3-0.