Spelarnytt: Brobergs dom – Avstängning trots oundviklig kollision

– Jag är ledsen för att det blev olyckligt men jag tycker vi krockar, jag tacklar honom INTE medvetet, skriver Joel Broberg.

DN:s ledamöter har tagit del av anmälan, yttrande och ett filmklipp som visar händelsen. Broberg utdelar en bentackling som får allvarliga konsekvenser för motståndaren. Även om tacklingen delvis orsakades av motståndarens snabba riktningsförändring kan Broberg inte undgå bestraffning. Av DN:s riktlinjer för bestraffning framgår att en brutal tackling innebär minst två matcher avstängning.

DN beslutar således att, enligt RF:s stadgar kap. 14 § 2 punkt 8, stänga av Joel
Broberg 2 matcher, 21-11-12 Villa/Lidköping BK – IFK Vänersborg och 21-11-17
Villa/Lidköping BK – Edsbyns IF.

I matchminut 45:25 får min motståndare en passning och jag flyttar över min position i banan och skall understödja min medspelare som försöker pressa SAIK-spelaren som då har näsan mot eget mål. När jag kommer GLIDANDES dit och skall fortsätta pressa honom nedåt så vänder han på en 5-öring och byter åkriktning rakt upp mot mig, jag hinner inte agera mera än att jag sträcker in överkroppen och klubban in åt vänster mot motståndaren för att nå bollen.
Kollisionen är oundviklig då SAIK-spelaren och jag krockar, mitt vänster knä träffar honom utan att jag hinner reagera. Jag gör ingen aktiv rörelse utan mer skakar till för att jag inser att vi kommer krocka. Jag hinner inte parera mer då vändning och riktningsförändringen från motståndaren kommer så snabbt.
Från min sida är det en ren olyckshändelse och jag har ingen som helst intention att försöka skada eller utsätta SAIK-spelaren för fara. Jag vet faktiskt inte vad jag kunde ha gjort annorlunda när det är så liten yta där åkriktningen förändras så snabbt. Jag tycker det syns jättetydligt på tv-sändningen att SAIK-spelaren INTE har åkning mot mig som domaren skriver, utan han vrider upp precis när jag kommer fram till honom.

Samtidigt har Olle Nordlund IFK Motala stängts av tre matcher.
Anton Lööf Frillesås 2 matcher.
Robin Folkesson, Örebro SK, 3 matcher.

Läs också