Elitserien: Broberg upp i serieledning efter kvällens tre matcher | Videosammandrag

Broberg Söderhamns IF - Västerås SK Skärmklipp Sportbladet Play

Broberg gick upp i serieledning efter storseger 7-2 borta mot IFK Vänersborg. Martin Söderberg blev matchens målskytt med sina tre mål.
Martin Söderberg gav Broberg ledningen efter fyra minuter och efter sju var han tvåmålsskytt. IFK tog timeout redan efter knappt nio minuter och spelet blev bättre för hemmalaget. Målchanserna och tempot saknades. I stället var Broberg som efter en bättre hemmaperiod ökade på till både 0-3 och till 0-4 som var ställningen i halvtid.

Noterbart var att Kimmo Kyllönen tycks vara tillbaka efter sin skada, men som avbytare. Anders Svensson vaktade målet för hemmalagets räkning.

Vänersborg som fick upp andan något i andra halvlek har i nästa match västsvenskt derby mot Frillesås. Ett lag som man har haft bekymmer med de senaste året. För serieledande Broberg väntar toppmöte hemma mot Sandvikens AIK på lördag.

Örebro SK – Bollnäs GIF Skärmklipp Sportbladet Play

Örebro SK var ytterst nära sin första seger men Bollnäs lyckades kvittera i sista minuten till slutresultatet 5-5. Örebro tog poäng i sin andra matchen på raken.

En tvåpoängare kommer allt närmare för närkegänget Örebro SK. Chanserna saknades inte för att avgöra matchen.

Örebro har i kommande match möte mot fjolårets allsvenska kollegor IFK Rättvik. För Bollnäs väntar hemmaderby mot Edsbyns IF.

Tellus ledde över Västerås SK i halvtid. 3-2 vändes dock till seger för förhandstippade topplaget Västerås SK. Segersiffrorna skrevs till 4-6.

Robin Andersson tvåmålsskytt för chockade VSK som överraskades av Tellus.

Tobias Björklund gjorde två mål för Tellus som visar att inget lag kommer att ta enkla poäng mot Stockholmslaget i vinter.

I nästa match är det dags för derby mot AIK för Tellus medan det blir toppmöte mot förmodade serieledarna Villa Lidköping för Västerås SK på söndag.

IK Tellus – Västerås SK 4-6 (3-2)

IKT: Tobias Björklund 2, Filip Lydén, Lucas Blom.
VSK: Robin Andersson 2, Joel Enström, Pontus Vilén, Daniel Johansson.
Utv, IKT: 1×10
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor 5-19 Hörnmål: 1-2

IFK Vänersborg – Broberg 2-7 (0-4)

Mål, IFK: Joakim Johansson, Ilja Grachev.