Elitserien: Effektiv Villa återtog serieledningen | Höjdpunkter TV

Villa Lidköping BK IFK Motala Skärmklipp Sportbladet Play

Villa satte full fart i mötet mot Motala. Redan efter nio minuter var Villa i ledningen med 3-0. Motala tog time out därefter och därefter tappade Villa sitt offensiva spel men någon fara för hemmalaget seger var det aldrig.

Villas försvarsspel fortsätter att imponera med Martin Johansson som libero. Villa vann till slut med klara 7-1 och återtar serieledningen på samma poäng som Broberg. Villa har dock en match mindre spelad och är fortsatt obesegrade i årets elitserie. IFK Motala är två poäng efter Villa och ligger femma i den jämna elitserietabellen.

– Vi hade pratat om att vi ville ta tag i det direkt och vi får en fantastisk utdelning och vi avgör matchen efter åtta minuter, sa tvåmålsskytten Johan Löfstedt i en intervju med Sveriges Radio efter matchen.

Petter Björling var tillbaka i spel efter sin hjärnskakning. Joel Broberg kolliderade olyckligt med Motalaspelare i slutet av första halvlek och spelade inte andra halvlek. Olycklig situation tillsynes tillskillnad i från när Christoffer Edlund kördes i backen av Niklas Ögren vilket bara gav tio minuters utvisning.

I nästa match möter Villa Bollnäs medan IFK Motala tar sig an Sandvikens AIK

Villa Lidköping BK – IFK Motala 7-1 (3-0)

Mål, VLBK: Joel Broberg 2, Christoffer Edlund 2, Johan Löfstedt 2, Martin Karlsson.
IFK: Aleksi Seppänen.
Utv, IFK: 3×10
Straffar: 2-0 Straffmål: 2-0
Hörnor: 7-8 Hörnmål: 1-0
Publik: 2 048