Elitserien: Delad pott mellan Sirius och Motala | Videosammandrag

IK Sirius IFK Motala Skärmklipp Sportbladet Play

Sirius och Motala delade på poängen i söndagens match på Studenternas. 3-3 mellan två förmodade slutspelslag.

Elias Gillgren tyckte i Sportbladet Plays sändning att Motala höll sin plan i första halvlek men ändå inte riktigt var med i matchen och att man skulle vara nöjda ett uddamålsunderläge mot Sirius på Studenterna efter den första halvleken.
Sirius har varit och är i en sjukdomsperiod och kom till spel utan Nils Bergström, Albin Thomsen och William Liw. Albin Thomsen ett av laget främsta målskyttar saknades således. Istället klev juniorerna Collin Dahlberg och Arvid Tapper fram och gjorde Sirius båda mål i första halvlek. Philip Florén gjorde Motalas mål.

Motala var snäppet bättre inledningsvis i andra halvlek jämfört med första halvlek. Kvitterade till 2-2 på en hörna genom Casper Hänninen.
Jämn andra halvlek där Motala protesterade när Sirius först fick straff och Ted Haraldsson återgav ledningen för Sirius i den 86:e matchminuten.
På tilläggstid var det Sirius tur att protestera när Motala fick straff. Viktor Hulthammar satte straffen och fastställde slutresultatet till 3-3 i den sista matchsekunden.

Med dagens poäng klättrade Sirius en placering upp till sjunde plats och passerade Sandviken. I nästa match väntar Örebro (B) och därefter är det Sirius tur att försöka knäcka Edsbyns förlustfria svit.

Motala kvar på femteplats. Nu väntar AIK hemma och därefter Bollnäs borta. Niklas Ögren är tillbaka till nästa match efter tre matchers avstängning.

IK Sirius – IFK Motala 3-3 (2-1)

Mål, IKS: Ted Bergström Heramb, Collin Dahlberg, Arvid Tapper.
IFK: Casper Hänninen, Philip Florén, Viktor Hulthammar.
Utv, IKS: 2×10, 5. IFK: 2×10
Straffar: 1-1 Straffmål: 1-1
Hörnor: 7-6 Hörnmål: 0-1
Publik: 567 Snitt: 1 013