Elitserien: Kvällens match Frillesås – Västerås SK är uppskjuten – misstänkt Covid19

Covid
Covid

Kvällens match mellan Frillesås och Västerås SK är uppskjuten. Detta på grund av  sjukdom i Västerås SK. Fyra spelare har symtom men har inte testats med PCR-test.

VSK Bandy har fyra spelare med symtom för Covid-19 och efter kontakt med Region Västmanlands Smittskyddsläkare Jan Smedjegård samt Svenska Bandyförbundet skjuts kvällens match upp.

– Under dagen igår fick två spelare symtom och de stod över gårdagens träning och isolerade sig. Under sen gårdagskväll och tidig morgon idag har ytterligare två spelare uppvisat symtom. Alla fyra har isolerat sig och kommer att PCR-testas så snart det finns lediga tider, säger Dan Kiwii Persson via klubbens hemsida.

– Vi fick möjligheten från förbundet att själva välja att spela matchen ikväll eller att skjuta upp matchen utifrån osäkerheten. Vi är inga experter och därför har vi varit i kontakt med smittskyddsläkare Jan Smedjegård. Hans rekommendation utifrån omständigheterna som dykt upp det senaste dygnet är att inte spela match samt åka buss i 12 timmar, utan att skjuta upp matchen och det rådet följer vi. Vi är tacksamma för kommunikationen vi har med Region Västmanland och Jan Smedjegård.

Matchen flyttas till onsdagen 22 december.

Läs också