Covid: Match inställd – Tappad ledning i går med tre Covid-sjuka – I dag fler med symtom

Covid
Covid

Tisdagens match mellan Villa Lidköping och Broberg/Söderhamn kommer inte att genomföras. Covidsmittan i Villas herrtrupp har brett ut sig. I går tappade serieledarna ledningen mot Västerås som vann matchen efter att ha vänt matchen i andra halvlek. Nu har fler villaspelare Covid-symtom.
Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson utvecklar beslutet via klubbens hemsida:

– Vi hade avstämning med gruppen på morgonen och då framkom det att ytterligare tre spelare kände av symtom, vilket i det här fallet är i form av förkylningssymtom så som feber, hosta och snuva. Det är ingen som är allvarligt sjuk. I det är fallen så säger regelverket att man testas och därför genomför vi nu PCR-tester på sex spelare och två ledare, säger Jonas och fortsätter:

– Igår hade vi tre spelare som visades positiva på snabbtester och då testade vi även hela truppen som alla andra var negativa. En ledare sjuknade in under julhelgen men har inte varit på plats under juldagsträningen och inte heller igår.

Matchen mot Frillesås den 30 december är i farazonen.

– Vi har haft en dialog med covidgruppen under förmiddagen och beslutet togs att ställa in matchen mot Broberg/Söderhamn och sedan får vi följa detta här dag för dag och analysera smittläget, sjukdomsstatus och testsvar. Det är klart att det finns en risk att Frillesåsmatchen kommer att skjutas på men jag vill understryka att inget är klart och det är inte Villa som äger den frågan, det är covidgruppen bestämmer.

Läs också