Spelarnytt: Max Mårtenssons säsong är över

Max Mårtenssons säsong är över. Skadad efter bara halvminuten in i senaste matchen mot Sirius. Nu är benbrott konstaterat och säsongen är över för Västeråsspelaren.

Hemmamatchen mot IK Sirius hann knappt börja innan olyckan var framme för Max Mårtensson. Efter 35 sekunder blev Max Mårtensson liggandes på isen.

Till VSK-bandy säger Max hur han mindes händelsen: – Jag kände direkt att benet var av, och det var en smärta jag inte upplevt tidigare.
Jag och ”Mange” (Magnus Joneby) går in och stänger för Bergström (Ted Bergström Heramb) och då hamnar min fot lite olyckligt och vrider sig 180 grader för mycket. Situationen är egentligen inte mer komplicerad än så.

Matchläkare Johan Hising fick hjälp ut på isen och ambulans tillkallades av VSK Bandys säkerhetsansvarig Robert Rönnkvist. Foten stabiliserades och efter en stund kunde Max Mårtensson tas av banan på bår.

– Först var man lite chockad och hade bara jäkligt ont, sen när jag väl kom upp på båren och fick foten stabiliserad så var smärtan överkomlig. Alla grabbar i laget och matchläkaren hjälpte mig bra där ute på isen, så det kändes ändå okej.

Max lyftes på båren till spelargången dit ambulansen snart kom och efter en kort stund begav man sig till sjukhuset.

Hur mår du just nu?
– Det känns såklart jäkligt surt, det kändes som att jag kommit tillbaka bra efter den förra skadan och fått speltid sen kom det här som ett brev på posten. På något sätt så är det rätt enkelt ändå, benet är av och det kommer läka ihop. Jag tar hellre det här än en korsbandsskada, om man nu får välja. Jag är ändå vid någorlunda gott mod.

Max Mårtensson missade i princip hela förra säsongen på grund av en utdragen skada, nu väntar återigen en period med rehabilitation efter benbrottet. Och säsongen 2021/2022 är över för Mårtenssons del.

– Jag visste egentligen domen innan jag fick den. Jag vet i alla fall hur det är att vara på sidan av, nu är det bara att kämpa ännu hårdare och komma tillbaka ännu bättre. Mer än så kan man inte göra.

Läs också