Elitserien: Villa öppnar biljettförsäljningen och träning igen!

Hammarby Villa Lidköping Skärmklipp Sportbladet Play

Villa Lidköping återstartar träningen och är redo för veckans matcher. Villa har ett nytt covidfall efter måndagens PCR-tester, skriver klubben på sin hemsida.
Efter två bekräftade fall i fredags så testades under måndagen hela herrtruppen i Trollhättan.
Nu har testsvaren kommit och det var bara ett nytt fall vilket gör att Villa Lidköping kan återstarta träningen och göra sig redo inför veckans tre matcher.

– Det stämmer. Vi är redo att öppna upp igen och starta i gång den här matchveckan. Vi har två spelare testades positiva i förra veckan, de är på bättringsvägen och kanske kan vara redo på fredag som tidigast. Det senaste fallet kommer att vara borta den här veckan men resterande delar av truppen finns på isen i eftermiddag, säger klubbdirektör, Jonas ”Sparris” Johansson och berättar om valet att testa truppen på en privatklinik:

– Vi valde den här lösningen trots att det var en relativt dyr lösning. Hade vi gått via den allmänna vården hade vi fått testtider på tisdag och onsdag, med de långa svarstiderna som är just nu så hade vi på så sätt kunnat utesluta den här matchveckan. Med det i åtanke så ser vi därför den här lösningen som försvarbar, hade vi fått skjuta på tre matcher så gör det ett tätt spelschema ännu tätare vilket i slutändan hade tvingat oss till övernattningar i samband med bortamatcher – något som brukar landa på mellan 30,000 – 40,000 kr. Det fanns alltså en besparing att göra om vi hade kommit i gång så fort som möjligt, vilket det här visade.

– Jag har jag sett i lite sociala medier att vi skulle ha gått före i vårdkön, vilket jag starkt kan dementera eftersom vi inte valt den allmänna vården utan gått via privatvården och betalt för att få till den här lösningen. Vilket står fritt för alla att göra.

Nu blir det match mot Frillesås i morgon onsdag i stället för i kväll, vilket blev klart i går. På fredag möter Villa Sandviken och på söndag västgötaderby borta mot Vänersborg.

Spelarna som har varit positiva sedan i lördags sitter fortsatt i karantän och nu sätts även en tredje spelare i karantän. Resterande del av truppen kommer att göra sig redo för onsdagens match.

– Det var ett positivt besked som regeringen och folkhälsomyndigheten kom med nu angående sektioneringen, något som gör att vi ser fram emot att ta in ytterligare folk nu i vår omstart, det här blir första hemmamatchen 2022, säger Jonas.

Villa har åter öppnat biljettförsäljningen till sina hemmamatcher där alla kan köpa matchbiljetter, även de utan säsongskort.

Läs också