Elitserien: Viktiga segrar för Motala, Bollnäs och SAIK – Derbysegrar för AIK och Villa | Videosammandrag

IFK Vänersborg - Villa Lidköping BK Skärmklipp från Sportbladet Play

Villa tog ytterligare en seger i jakten på serieledande Edsbyn. Vinst mot Vänersborg i västgötaderbyt med 6-2.
Christoffer Edlund tvåmålsskytt för Villa där Vänersborg vann andra halvlek.  Villa fick handikapputvisningar, tyckte Petter Björling efter matchen samtidigt som Villa fick två mål bortdömda, tveksamt i åtminstone i ett av målen.
En gedigen och koncentrerad insats av Villa som nu har Rättvik, Bollnäs och Vetlanda närmast.
Vänersborg kommer möta sämre motstånd än Villa, men AIK, Broberg och Tellus väntar närmast.

Tellus fick en strålande start med två tidiga hörnmål mot Sirius. Trots tunga namn frånvarande och tre spelare som lämnat så fick Sirius jobba hårt för att vända till seger med 4-2.
Albin Thomsen tvåmålsskytt.
Skön seger för Sirius behåller sin sjätteplats.

Bollnäs vann den viktiga 4-poängsmatchen mot Vetlanda.
Svängigt och målrikt där finska bröderna Riku och Saku Hämäläinen svarade för tre mål vardera för sitt Bollnäs.
Filip Bringe gjorde tre mål för Vetlanda.
Bollnäs fick med segern lite andrum mot jagande Rättvik i kampen om nytt kontrakt. Särskilt då både Hammarby och Rättvik föll.

Motala hämtade upp 1-4 till seger med 5-4 borta mot Rättvik.
Stark upphämtning under matchens sista femton minuter. Philip Florén svarade för ett mål och två målgivande passningar för östgötarna. Christian Mickelsson gick för ovanlighetens skull från matchen utan att göra mål. Samtidigt har Oskar Lundgren fortsatt krut i klubban och gav dalmasarna ledningen med ett hårt och välplacerat distansskott.

Sandviken gjorde en bra match mot Villa i fredags och följde upp med seger mot Frillesås i dag.
Daniel Berlin och Albin Bjerkegren saknades så i SAIK men var tillbaka i laget i dag. Daniel Berlin gjorde ett av målen mot Frillesås. Hannes Edlund blev tremålsskytt. På mindre än sex minuter gjorde SAIK tre mål till 3-0. Frillesås tog time out, men bara minuter senare gjorde SAIK både 4-0 och 5-0. Det blev även 6-0 före halvtidsvila. Frillesås är inte att känna igen efter Covidperioden ännu. Viktig seger för SAIK som ser ut att hitta tillbaka efter en svacka och slutspelsplatsen ser ganska självklar ut även om den inte är det. Mycket kvarstår av årets grundserie.

AIK – Hammarby IF 10-3 (6-1)

Mål, AIK: Iscac Karlsson 4, Erik Pettersson 3, Christian Frohm, Kalle Lempinen.
HIF: Pontus Nordenfors, Lucas Dalin.
Utv, AIK: 3×10 HIF: 5×10
Straffar: 2-0 Straffmål: 2-0
Hörnor: 9-5 Hörnmål: 1-0
Publik: 500

IK Sirius – IK Tellus 4-2 (3-2)

Mål, IKS: Albin Thomsen 2, Nils Bergström, Kalle Mårtensson.
IKT: Marcus Wikman, Aksel Örn Ekblom.
Straffar: 2-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 12-7 Hörnmål: 1-2
Publik: 760

Bollnäs GIF – Vetlanda BK 7-5 (3-2)

Mål, GIF: Riku Hämäläinen 3, Saku Hämäläinen 3, Tim Stjernström.
VBK: Filip Bringe 3, Joakim Andersson, Emil Fedorov.
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 9-10 Hörnmål: 0-2
Publik: 1 041

IFK Rättvik – IFK Motala 4-5 (2-1)

Mål, Rättvik: Rasmus Plan, Oskar Lundgren, Elias Engholm, Oskar Svensson.
Motala: Alex Höög, Philip Florén, Elias Gillgren, Jonas Enander, Viktor Hulthammar.
Straffar:0-0
Hörnor: 4-9 Hörnmål: 2-1
Publik: 247

IFK Vänersborg – Villa Lidköping BK 2-6 (0-5)

Mål, IFK: Niklas Holopainen, Emil Viklund.
Villa: Christoffer Edlund 2, Joel Broberg, Tim Persson, Alexander Härndahl, Johan Löfstedt.
Utv, Villa: 3×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 5-8 Hörnmål: 1-0
Publik: 564

Sandvikens AIK – Frillesås BK 7-1

Mål, SAIK: Hannes Edlund 3, Daniel Berling, Jesper Jansson, Dennis Henriksen, Linus Forslund.
FBK: Fredrik Brandin.
Utv, SAIK: 3×10 FBK 2×10
Straffar: 2-1 Straffmål: 1-0
Hörnor: 6-8 Hörnmål: 1-0