Elitserien: AIK bröt Villas förlustfria svit

Bilder från Sportbladet Play

Villas svit på 30 raka elitseriematcher utan förlust fick sitt slut i dag. AIK bröt sviten och vann med 5-4.

AIK fick en bra matchinledning och gick upp i tvåmålsledning efter bara tio minuters spel.  Kristina Mashinskaya och Hanna Palm målskyttar.

Efter en halvtimmesspel missade Villa en straff som slogs av Matilda Svenler. Direkt efteråt fick Villa en ny straff och den satte Sanna Gustafsson. 2-1 var halvtidsresultatet.

AIK fick utdelning direkt i den andra halvleken och ökade på ledningen till 3-1 genom Tora Uebel. Tid 46:54.

Villa notoriska målskytt Tilda Ström reducerade omgående till 3-2.  Men på straff ökade AIKs Karina Lipanova på till 4-2 bara tre minuter senare.

Sanna Gustafsson gjorde sitt andra mål när hon reducerade till 4-3. När Moa Friman kvitterade till 4-4 på en hörna så var det lätt att tro ”ordningen skulle återställas” till Villas fördel med tjugo minuter kvar att spela.
Men AIK återtog ledningen till 5-4 bara ett par minuter efteråt. Emma Nilsson gjorde målet på en hörna.

Trots hörnor och skott på mål så lyckades inte Villa kvittera utan AIK vann matchen och visar att man är rejäl utmanare till Villa i kampen om SM-Guldet.