Elitserien: Villa vann seriefinalen | Videosammandrag

Elitserien

Villa besegrade Edsbyn i seriefinalen och närmar sig seriesegern. Efter 1-0 i paus så vinner Villa klart med 1-4 efter väldigt bra andra halvlek.

Frillesås gjorde en heroisk insats i bortamötet mot Bollnäs.  Jesper Henriksson får rött kort efter 30 minutersspel och Frilleås tappar sin klara 2-0-ledning och spelövertag. Rött kort innebär att Frillesås får spela med en man kort resten av mtachen. 2-2 i halvtid, men med ytterligare en Frillesåsspelare på utvisningsbänken kan Bollnäs göra 3-2 i början av andra halvlek.  Men Frillesås vrider tillbaka och får med sig 3-3 trots det röda kortet och får även avsluta matchen med ytterlige en spelare på utvisningsbänken. Bollnäs är inte tillbaka efter Covid-perioden.

AIK besegrar Motala där gästerna ledde med 0-2 inledningsvis och även 2-3 efter första halvlek. Erik Petterson gjorde fyra mål när AIK vände samtidigt som Isac Karlssons målgörande fortsätter. I kväll blev det tre mål.

AIK – IFK Motala 10-3 (2-3)

Mål, AIK: Erik Pettersson 4, Isac Karlsson 3, Alan Dzhusoev 2, William Arvidesson.
IFK: Philip Florén, Fredrik Lönn, Aleksi Seppänen.
Utv, AIK: 10 IFK: 10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 7-6 Hörnmål: 0-1
Publik: 207

Bollnäs GIF – Frillesås BK 3-3 (2-2)
Mål, GIF: Patrik Nilsson, Philip Åström, Oskar Westh.
FBK: Sergey Pochkunov 2, Fredrik Brandin.
Utv, GIF: 2×10 FBK 2×10 Matchstraff
Straffar: 0-0
Hörnor: 7-5 Hörnmål: 1-0
Publik: 783

Edsbyn – Villa Lidköping – Vi beklagar sen publicering. Då bilderna från Sportbladet Play som vi har köpt inte kom förrän sent – midnatt.

Edsbyns IF – Villa Lidköping 1-4 (1-0)

Mål, EIF: Oscar Wikblad.
Villa: Christoffer Edlund 2, Joel Broberg, Johan Löfstedt.
Utv, EIF: 10.
Hörnor: 13-8 Hörnmål: 0-2
Publik: 648

IFK Rättvik – IK Sirius 3-5 (2-2)
Mål, IFK: Jesper Hjelm, Christian Mickelsson, Alfred Rusta.
IKS: David Thorén, Ted Bergström Heramb, Albin Thomsen, Nils Bergström, Ted Haraldsson.
Utv, IFK: 2×10 IKS: 10
Hörnor: 6-8 Hörnmål: 1-2
Publik: 212

Sandvikens AIK -IK Tellus 7-1 (4-1)
Mål, SAIK: Hannes Edlund 2, Linus Forslund 2, Wille Larsson, Oscar Stadin, Victor Berling, Albin Bjerkegren, Albin Arisniemi, Dennis Henriksen, Samuel Heeger.
IKT: Tobias Björklund.
Straffar: 3-0 Straffmål: 2-0
Hörnor: 8-7 Hörnmål: 3-0