Tränarnytt: Jonas Holgersson förlänger med Sirius

Sirius assisterande tränare Jonas Holgersson, Oxelösundsonen, har skrivit på för ytterligare en säsong i klubben.

– Jag trivs fantastiskt fint i den familjära atmosfären. Det har känts lyxigt att köra tillsammans med Oskar, Olle och Eskhultarn. Sen har det allt varit lite klurigt att ha optimal kontinuitet när pandemin härjade som värst, säger Jonas Holgersson om sin debutsäsong i klubben och fortsätter:

– Det är väldigt kul och inspirerande att fortsätta utveckla vårat gäng. Vi är bara i början!

I kväll går laget in i tredje ronden av kvartsfinalen mot Edsbyn. En viktigt beståndsdel i att laget kommit dit det är i dag är enligt honom själv spelarnas engagemang.
– Den absolut största faktorn i alla framsteg är engagemanget, drivet och lusten som grabbarna har. Vi har skapat en gemensam riktning och ett fint fungerande sätt att jobba på, i det dagliga. Och sen så är vi rätt bra bandylirare, säger Jonas Holgersson.

I söndags kom över 4000 personer och såg hemmamatchen mot Edsbyn. Den största publiksiffran sedan 2009.
– Otroligt härlig känsla och det blir som den bästa sorten av fest. Det är ett privilegium att få kliva ut på den scenen och ge allt, säger han om det massiva publikstödet och fortsätter:

– Framförallt är det härligt att se och känna stödet från så många! Det kan vara lätt att glömma att vi är så många som engagerar oss i Sirius, när vi grottar med något litet en måndagskväll i oktober.

Som spelare har han bland annat tre SM- och VM-guld i prisskåpet och som ledare var han med och vann SM-guld 2009 med Västerås SK. Därefter har han bland annat varit tränare för GAIS och Stabæk.
– Jonas har ett enormt driv och ett stort kunnande. Han har en förmåga att se på bandy och specifika detaljer i spelet som väldigt få andra lägger märke till, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson. – Sirius.

Jonas Holgersson har Oxelösunds IK som moderklubb. Spelade i de svenska klubbarna IFK Motala, Västerås SK och Hammarby IF. Tränade även GAIS när laget debuterade i elitserien.

Läs också