SM-Slutspel: Kvintett som inte spelar i kväll

Broberg - Sandvikens AIK Skärmklipp Sportbladet Play


– Ung joker in
– Ryssland
– Avstängning
– Skador
Är orsakerna till att fyra spelare inte spelar i kväll

Krigsförbrytaren Vladimir Putins invasion av Ukraina har inneburit förändring i Motalas trupp. Det Artom Feroyan som lämnat Sverige för att åka hem till Ryssland. Artom spelade inte heller i söndagens kvartsfinal. Situationen blev för besvärlig sades det i Sportbladet Play-sändningen.. Det gjorde däremot IFK Motalas andra ryss, Maksim Plotnikov.

Ung Joker in!

IFK Motala har gjort en ändring till tisdagens tredje SM-kvartsfinal mot Villa Lidköping, skriver MVT. Olle Nordlund ut och Alex Höög in.

Skada

I Villa spelar inte Johan Löfstedt som har fortsatt problem med höften. Det skriver Nya Lidköpings Tidningen. Löfstedt vilar även i kväll.
– Han kommer att ha ont resten av säsongen. Nu köper vi tid till en eventuell semifinal, säger tränaren Johan Sixtensson till NLT.

Avstängning – Putin utnyttjar sporten

AIK kommer inte till spel med William Arvidsson som är avstängd efter en kollision med Jesper Öhrlund i söndagens match mot Broberg. Jesper Öhrlund spelar inte i kväll efter hjärnskakningen. William är avstängd i tre matcher.

I AIK finns två ryska spelare. Det är Alan Dzhusoev och Artem Savalyev. Dags att sätta stopp för att ryska spelare finns i de svenska ligorna efter invasionen och vansinnesdåden i Ukraina? Internationella förbund har på löpande band kastat ut Ryssland och Belarus från idrotten. Vladimir Putin har under lång tid använt idrotten som ett propagandaverktyg för att stärka sin status hemma i Ryssland.

Läs också