SM-Slutspel: Knapp seger för Edsbyn mot Sirius | Videosammandrag

Edsbyns IF - IK Sirius Kvartsfinal 1 5 Skärmklipp från Sportbladet Play

Edsbyns skytte avgjorde igen. Nu väntar storpublik på Studenternas.

Det blev den dramatisk avslutning på matchen mellan Edsbyn och Sirius. Edsbyn gick upp till ett övertag med tre mål strax före halvtidsvila. Ett sent reduceringsmål av Ted Bergström Heramb före halvtidsvila för Sirius följdes upp av två mål på hörna av Ted och Nils Bergström för Sirius i inledningen av andra halvlek. Sirius var i kapp till 3-3. Edsbyn återtog ledningen till 4-3 genom Oscar Wikblad. Även det på hörna. Det var också Edsbyns andra hörnmål. David Thorén kvitterade till 4-4 med ett distinkt distansskott för Sirius. Med femton minuters spel gjorde Edsbyn sitt tredje hörnmål på bara tio hörnor. Hörnskytt Vadim Arkhipkin.

Rafflande avslutande femton minuter men inga mål.

Fjärde matchen på torsdag innan det femte avgörande mötet redan på fredag.

Edsbyns IF – IK Sirius 5-4 (3-1)

Mål, EIF: Osar Wikblad, Jonas Edling, Rasmus Skarps, Jimi Heinonen, Vadim Arkhipkin.
IKS: Ted Bergström Heramb 2, David Thorén, Nils Bergström.
Utv, EIF: 2×10 IKS: 2×10