Hammarby vänd 1-4 till 5-4 mot Västerås

Kalix skrällde och borta slog IFK Vänersborg. Vänersborg som trivts i sin inomhusarena i inledningen av säsongen. Men har haft tufft motstånd, men tagit poäng mot både Hammarby och Västerås. Idag mötte man unga och frejdiga Kalix. Vänersborg med favorittryck på hemma plan tog ledningen mot ex-Kalixspelaren Andreas Eriksson. Därefter tog vetaren Peter Stock i Kalix och visade vägen för det unga laget genom att kvittera. Det följdes upp med ytterligare tre Kalixmål. Då såg matchen ut att rinna i från hemmalaget. Christofer Fagerström reducerade innan halvtidsvila till 2-4. I början av andra dominerade Vänersborg stort och Chrstofer Fagerström gjorde ytterlgiare ett mål och Mikael Olsson kvitterade till 4-4. I det läget dominerade Vänersborg stor, men Michail Zalataev gav åter Kalix ledningen när en halvtimm återstod. Därefter blev det en svängig match, men med få mål i slutet. Vänersborg brände bl a ett friläge.

Hammarby vände
Västerås SK såg ut att gå mot en klar seger borta mot Hammarby. Dessutom hade Robert Rimgård i Hammarby ådragit sig matchstraff efter en bentackling. Efter 3-1 i halvtid till VSK så ökade Jonas Nilsson på till 4-1 i inledningen av andra halvlek. Med tio man på banan och 1-4 reste sig Hammarby. Rickard Koch reducerade till 2-4 och när en halvtimme återstod gjorde han även 3-4. Endast tio minuter kvar av matchen kvitterade Hammarby genom  Stefan Erixon på straff. Stefan Erixon gav även Hammarby ledningen med 5-4 några minuter för stopptid. Imponerande vändning av Hammarby.

GAIS orkade inte i andra halvlek

Magnus Muhrén i matchen mot Sandviken. GAIS hängde med i första halvlek,
men i inledningen av andra halvlek gick SAIK upp upp till 4-2. I första
halvlek missade SAIK en straff och Mikael Nilsson blev skadad. Magnus
Muhrén stänkte in ett kvittering i första som betydde 1-1. I andra drog
SAIK i från programanligt vann komfortabelt med 7-3. GAIS var trötta i andra
halvlek, medan SAIK saknade Mikael Nilsson och Christoffer Edlund.

Vetlanda gav inte upp

Vetlanda höll jämt motstånd i borta matchen mot stabila Bollnäs. I halvtid stod det dock 3-1, men Joakim Andersson reducerade tidigt i andra halvlek. När så Robin Ehn och Juho Liukkonen gjorde 4-2 och 5-2 till Bollnäs trodde de flesta att Vetlanda skulle börja hänga med huvuden. Då svarade junioren Joakim Andersson sitt andra mål och reducerade till 5-3. Det blev dock inte så att Vetlanda kom närmare. Matchen slutade 7-5. En match som inte var Bollnäs bästa denna säsongen, men man spelade stabil i andra halvlek. Vetlanda kämpade och försökte ända till matchens slut, utan att lyckas denna gången.