SM-Slutspel: Målmaskinen Edlund trivdes inför storpubliken | Videosammandrag

Villa Västerås 3 Skärmklipp från Sportbladet Play

Målmaskinen Christoffer Edlund gjorde inte mindre än sex mål när Villa besegrade Västerås med klara 7-3 inför storpubliken på över 4 000 åskådare.

Efter att ha tappat klar ledning mot Västerås i senaste mötet var det ett en mer koncentrerat Villa i semifinalseriens tredje match.
Det var ändå en felbedömning i Villauppspel som gav Jesper Jonsson att ställa om för Västerås där bollen så småningom hamnade hos Tobias Holmberg som gav Västerås ledningen i matchen. Revanschsugen Johan Löfstedt satte direkt efter målet full fart framåt och var ytterst nära att kvittera direkt till 1-1. I stället kom målet och målen lite senare när Christoffer Edlund på mindre än sex minuter fullbordade ett hattrick och Villa ledde fullt rättvist med 3-1 efter bara tolvminuters spel. Villa dominerade helt och gick upp till 4-1 där Joel Broberg gjorde målet.

Efter två hörnmål för Västerås var hemmaledningen dock bara 4-3 trots Villas spelövertaget. Christoffer Edlund ökade dock på till 5-3 före halvtidsvilan.

Villa utökade ledningen och segersiffrorna skrevs till 7-3 efter ytterligare två mål av målmaskinen Christoffer Edlund.
Villa saknade inte chanser att göra ännu flera mål med åtminstone tre bollar i målramen för Villa.

Västerås saknade dock inte möjligheter att komma närmare i slutet av matchen precis som i det föregående matchen. Villamålvakten Jesper Thimfors såg till att hålla nollan i andra halvlek.

Fjärde matchen i Västerås på söndag där Villa kan stänga semifinalserien och bli klara för SM-final nästa helg i Uppsala.

Villa Lidköping – Västerås SK 7-3 (5-3)
Mål, VLBK: Christoffer Edlund 6, Joel Broberg,
VSK: Magnus Joneby Tobias Holmberg, Pontus Vilén.