Spelarnytt: Liw klar för fortsättning

William Liw Sirius Foto Sirius

Matteus Liw förlänger: ”Det är en väldigt proffsig förening”

Efter två säsonger i klubben väljer nu Sirius Bandy och Matteus Liw att förlänga med ytterligare två år – till 2024.

Matteus Liw kom till Sirius 2018 och har precis avslutat sin andra säsong för klubben. Nu är det även klart att det blir minst två säsonger till i blåsvart för hälsingen som skrivit nytt tvåårskontrakt.

– Det känns väldigt bra. Nu kan man fokusera fullt på träning och förbereda sig för nästa säsong, säger den 23-årige mittfältaren.

Han kom till Sirius efter flera säsonger i moderklubben Edsbyn och det finns många faktorer bakom att han trivs så bra i klubben.

– Jag trivs väldigt bra i Sirius och Uppsala som stad. Laget, tränarna och hela föreningen. Det är ett lag som hela tiden vill bli bättre, varje spelare vill bli bättre, varje dag. Det är en väldigt bra träningsmiljö och det är en väldigt proffsig förening, säger han.

Matteus och hela laget tar kliv hela tiden. Under hans två säsonger i klubben har det blivit slutspel varje säsong. I fjol var regerande mästarna Villa Lidköping ett för stort motstånd med den här säsongen lyckades man pressa storlaget Edsbyn till fem matcher i en kvartsfinalserien.

– Min och lagets utvecklingskurva har väl gått uppåt under säsongen och som bäst i slutspelet. Vi har lärt oss väldigt mycket som lag av den här säsongen, säger han.

Att möta just moderklubben måste ha känts speciellt för Edsbynsonen, speciellt i Svenska Fönster Arena.

– Det var roligt att möta Edsbyn. Jag har vuxit upp i den arenan. Men att spela på Studenternas inför storpublik var väldigt häftigt. Det är något vi tar med oss och vill göra igen, säger han.

Han har under sina två år i Sirius vuxit fram och blivit en viktig spelare åt båda hållen, i det defensiva arbetet och i offensiven.

– Det är kul att Matteus vill fortsätta sin bandykarriär här i Sirius. Han är en spelare med bland annat en mycket bra skridskoåkning och han är viktig för vårt spel både defensivt och offensivt, säger Sirius huvudtränare Oskar Robertson, som gläds åt att Matteus skrivit på för ytterligare två år med klubben.

Läs också