3 600 såg Bollnäs vinna hett derby

IFK Kungälv var bra med i matchen mot Västerås SK i kväll. Efter 2-2 i första såg Västerås SK gå mot en säker seger då man gjorde två snabba mål till 2-4 direkt i inledningen av andra. Detta var i ett läge då Kungälv skulle få spela med en man mer på isen. IFK Kungälv arbetade tillbaka och gjorde 3-4 innan Västerås ökade på till 3-5. IFK Kungälv hann redcuera till 4-5 och dessutom flera chanser att kvittera till 5-5. Det hade inte varit orättvist. Å andra sidan är inte IFK Kungälv värda poäng efter fulbentackling från Markus Kumpuoja som gav knäskada på Victor Engström. Domarn måste ge grovt matchstraff för den typen av bentacklingar. Riktigt fult!

Bollnäs vann det prestigefulla Hälsingederbyt mot Broberg. Avgörandet kom sent. Det var Bollnäs som öppnade målgörandet i tredje matchminuten genom Patrik Larsson (passning Ville Aaltonen). Johan Berglund i Bollnäs blev utvisad i niondematchminuten. Bollnäs kunde öka på ledningen genom Pär Törnberg på hörna. Brobergs reducering kom istället på en straff som slogs in av Jonas Nygren då en halvtimme hade spelats. När så Broberg fick Jonas Engström utvisad så spelade Joel Edling fram Jonas Nygren till kvittering 2-2.
I andra halvlek var det Broberg som öppnade med två mål genom Ted Bergström och Jonas Nygren och när en halvtimme återstod hade Broberg en tvåmålsledning. När tio minuteråterstod på ordinarematchtid reducerade Mikko Lukkarila och när en kvart återstod kvitterade Per Hellmyrs. Bollnäs ledningsmål gjorde Jimmy Lindgren i 83e matchminuten och efter att Joel Edling och Calle Rutqvist åkte ut för olämpligt uppträdande och ojust tackling ökade Bollnäs på och fastställde slutresultatet till 6-4 genom Mikko Lukkarila. 3 613 fick se en jämn och oviss match.

IFK Vänersborg och Edsbyn vann sina borta möten mot Katrineholm respektive Falu BS.

I Allsvenskan var det mycket folk som såg matchen Gripen mot LAIK. Nära 1 000 personer såg Gripen vända ett 2-3 underläge till storseger 7-3 efter att Alexander Mayborn gjort fem mål i matchen!
Otterbäck vann borta mot Nässjö med 3-5 (1-2). Detta efter ett mål vardera från återvändande Tony Eklind (lämnade Vänersborg i veckan) och från Villa lånade Henrik Larsson. Både Tony Eklind och Henrik Larsson är ursprungligen från Otterbäcken.

Läs också