Spelarnytt: Daniel Mossberg återvänder till Sandviken

Daniel Mossberg, SAIK Foto: Johan Spanås Bandyfoto.se

Daniel Mossberg återvänder till moderklubben efter en utflykt till bl a Hammarby och senast AIK.  Sandvikens AIK   och Daniel Mossberg är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Han har 493 matcher i moderklubben och har nu skrivit på ett nytt kontrakt som gör att milstolpen för 500 matcher är möjlig att nå. Daniel Mossberg är tillbaka i Sandviken.

– Det känns bra tycker jag. Skönt att vara hemma igen efter tre års äventyr på annat håll, säger Daniel Mossberg via klubbens hemsida.

Senast Daniel Mossberg spelade för Sandviken var säsongen 2018/19. Efter det har han varit i Bollnäs, Hammarby och senast AIK. Känslan att möta SAIK under dessa år har varit speciell enligt Mossberg.

– Det har varit speciellt såklart, det här är hemma för mig och familjen har bott kvar här i Sandviken. Det har både varit kul men oerhört speciellt.

På frågan om vad han tycker om laget han ansluter till svarar han så här.

– Jag har följt SAIK nu i tre år och det är ett ungt hungrigt lag med några äldre spelare. Ett lag som har gjort hemskt bra resultat men hade en liten dipp förra året. Det blir så när man har skador i truppen.

Och vi behöver inte fundera över om vår nummer 17 är laddad över att få spela inför hemmapubliken nästa säsong!

– Jag är oerhört sugen och taggad på att få komma hem. Jag känner en oerhörd hunger över att få spela med SAIK igen speciellt med dom yngre och även dom äldre i laget. Det känns bara roligt.

SAIKs sportchef Rafi Markarian om värvningen:

”En spetsvärvning som adderar en hel del rutin och kvalitet till vår trupp. Mossan är mer motiverad än någonsin över att komma hem och hjälpa moderklubben att ta ytterligare kliv för att kunna gå hela vägen o tampas om SM-guldet. En världsartist och en stor profil som kommer att göra skillnad med sin breda kompetens och vinnarskalle.”

Läs också