Spelarnytt: Vargösonen klar för Västerås SK

Christoffer Fagerström Västerås SK Foto: Västerås SK

Det blir inte Vänersborg denna gången heller. Västerås har gjort klart med Vargösonen. – Det är här vi vill vara framöver, säger nyförvärvet Christoffer Fagerström.

VSK tar nu fart för att nå den absoluta sportsliga toppen inom bandyn igen. Efter flera års mycket hårt arbete med att bygga upp klubben både organisatoriskt och ekonomiskt igen är det nu dags att ta nästa steg med kommande treårsplan som redan är igångsatt. Företag och privatpersoner har under kort tid verkligen visat med handling att klubben har en stor plats och betydelse med sin helhet för Västerås som stad och bandyn i stort.

VSK Bandy har skrivit ett tvåårsavtal tillsammans med Christoffer och parterna kommer tillsammans hitta en helhetslösning för både honom och frun kommande två år för att sedan kunna utvecklas tillsammans över längre tid. Familjen har verkligen berättat hur man önskar ha det, något som passar in perfekt med VSK som klubb. Efter många samtal och flertalet möten så känns detta helt rätt för VSK och familjen Fagerström att ingå ett avtal. Man spelar inte bandy i VSK om inte helheten finns på plats och det är något som båda parter lägger stor vikt vid.

– Det känns otroligt inspirerande och VSK har onekligen ett väldigt intressant lag, där man gjorde bra ifrån sig redan ifjol. Västerås är en storstad som jag ser fram emot att komma till och det känns som en väldigt bra miljö att hamna i. Historiken i klubben talar för sig själv, säger Christoffer Fagerström.

– Jag hade ett väldigt bra första möte med Ted (Andersson), Micke (Carlsson) och Anders (Bruun) där både jag och frun kände att det är här vi vill vara framöver. Bemötandet var oerhört proffsigt där vi hade samsyn kring den sportsliga biten, det handlade mer om det civila för mig och Erica (Crona Fagerström, fru) där vi båda vill utvecklas vid sidan om isen. Det var den stora pusselbiten som föll på plats när vi satt ned med VSK, säger Christoffer Fagerström.

Läs också