Elitserien: Så kan du se elitseriebandyn i TV i vinter – ”betala per match eller månadsabonnemang”

Elitserien

Efter tre års samarbete med Aftonbladet får nu Elitserien Herr och Dam ett nytt hem till säsongen 2022/23. Detta i form av den helt nya plattformen Elitserien Live. Det blir möjligt att betala per match.

Elitserien Herr och Dam får ett nytt digitalt hem till säsongen 2022/23, framgår det av ett pressmeddelande från Elitserieförningen som nu lanserar Elitserien Live som den nya plattformen för alla vinterns tv-sändningar av matcher från ligorna. Sändningarna på den nya plattformen kommer att inledas med Svenska Cupen Herr i Lidköping och även täcka in Svenska Cupen Dam i Sandviken innan seriestarterna i slutet av samma månad.

– Vi vill tacka Aftonbladet för samarbetet under de senaste åren samtidigt som vi nu känner tillförsikt inför att få lansera en helt ny plattform för våra ligor. Tanken med den här satsningen är, från vår sida, främst att återta en större kontroll över innehållet själva och på så sätt jobba nära och påverka utvecklingen av bland annat produktionskvaliteten och sändningsinnehållet. En satsning som möjliggörs tack vare ett alltjämt gott samarbete med StayLive och Spring Media, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Svensk Elitbandy och klubbarna har en gemensam syn på att kvalitén i produktion och innehåll ska ökas.

Här kommer förutsättningarna för det förbättras, när vi återtar kontrollen av den egna rättigheten. Dessutom kommer parterna arbeta för att jobba med såväl befintliga som nya partners och exponeringsmöjligheter i syfte att förbättra produkten.
– Vi har i olika former varit en långsiktig partner till Elitserien och vi ser framemot att tillsammans med
klubbarna utveckla en ny destination i Elitserien Live som en bas för att se på Elitserien, säger Pontus Karsbo, CEO på StayLive.
Elitserien Live kommer vara grunden om du vill se på alla matcher i Elitserien, men det stannar inte där. Genom att återta rättigheterna ges möjligheten till nya samarbeten med mediebolag och andra medier som kan komma att bli avsändare för Elitserien framåt.
– Vi ser en stor trend i marknaden där fler medieintressenter tar plats. Genom att återta kontrollen tror vi på  kombinationen av stark distribution för de redan inbitna i egen plattform, men även att kombinera med bredare exponering för de som ännu inte hittat till oss. Här finns möjligheter vi vill utveckla med existerande mediabolag, framtidens mediabolag och sociala medier, forsätter Karsbo.
Under säsongen kommer plattformen att erbjuda såväl abonnemang som pay-per-view på samtliga matcher från Svenska Cupen Herr och Dam och Elitserien Herr. Matcherna i Elitserien Dam kommer i sändas i högre utsträckning än tidigare, bland annat tack vare klubbarnas utökade möjligheter att sända själva.

– Den nya plattformen kommer göra det enkelt att konsumera precis så mycket elitseriebandy som var och en vill samtidigt som våra klubbar får en enklare väg fram till att påverka innehållet i sändningarna från deras egna matcher, säger Per Selin.

Elitserien Live invigs alltså i och med Svenska Cupen Herr i månadsskiftet september-oktober, men redan nu kan du gå in på elitserienlive.se för att bekanta dig med sajten och skaffa ditt abonnemang för säsongen.

På Elitserien Live kommer du även att kunna se matcher om du befinner dig utanför Sveriges gränser.


På Elitserien Live visas samtliga matcher i grundserien från Elitserien herr och utvalda matcher från Elitserien dam. För att se matcherna kan ni antingen köpa matcher styckvis (pay per view) eller skapa ett månadsabonnemang. En match i grundserien kostar 139 kr, då ingår både matchen live och i repris. Ett månadsabonnemang i grundserien kostar 349 kr i månaden och då ingår samtliga matcher som sänds från Elitserien. Abonnemanget har ingen bindningstid och summan dras månadsvis.

Slutspel
I slutspelet kommer matcherna kunna köpas styckvis (pay per view) eller via ett slutspelspaket som gäller alla slutspelsmatcher.

 

Läs också