Elitserien: Dramatik i dagens båda drabbningar – Highlights

Erik Pettersson tremålsskytt för Bollnäs GIF - SAIK-målvakten Joel Othén kastade ut bollen till sin gamla lagkamrat vid ett av mål målen.

Västerås SK besegrade IFK Motala i en jämn match med sent avgörande

Uddamålsseger för Västerås. Hemmalaget lyckades vända det underläge Motala rättmätigt spelade fram efter den första halvleken. De grönvita lyckades inte få ordning på spelet i den första halvleken trots en tidig timeout i den första halvleken från tränare Micke Carlsson. I andra blev det bättre och 2-3 vändes till 4-3.

Jonas Enander kvitterade för Motala till 4-4 och gav östgötarna hopp. Man nådde inte ända fram. Jonas kommenterade matchen så här i Elitserienlive:
– Vi är inte nöjda med hedersamma förluster. Och det är en sådan match vi måste vi vinna om vi ska tas upp högre i tabellen.
– Tuffast möjliga start i säsongen. Villa, Västerås och Sandviken i nästa.

Västerås hade bra utdelningar på sina hörnor med tre mål till skillnad från Motala. Där Jesper Jonsson i Västerås kommenterade matchen: – Krigarseger och vi gör det bra. Vi var lite låga och med dålig fart i första. Första tjugo i andra halvlek är riktigt bra. Vi fick tryck på dom och fick utdelning så småningom.

Varje match är tuff och det gäller att ta hem två poäng i varje match. Det finns inga enkla matcher.

I nästa match har Motala således Sandviken medan Västerås tar sig an Bollnäs som öppnat säsongen med tre av fyra poäng.

Västerås SK – IFK Motala 5-4 (2-3)

Mål, VSK: Magnus Joneby, Jesper Jonsson, Joel Engström, Christoffer Fagerstöm, Robin Andersson.
IFK: Albin Rohlén 2, Albin Bjerkegren, Jonas Enander.
Utv, VSK: 3×10 IFK: 10
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 9-6 Hörnmål: 3-0
Publik: 1 083

Erik Pettersson tremålsskytt för Bollnäs mot sina gamla lagkamrater i Sandviken. Gif lyckades få med sig en poäng hem och är fortsatt obesegrade.

Sandviken tappade tvåmålsledning och Daniel Bäck Nirs var besviken efter matchen intervjun i Elitserienlive: – Ja det känns lite som vi tappar en poäng. Det är små marginaler. Vi får bara med oss en poäng tyvärr.
Tvåmålsledning 5-3 fick de snabbt reducering och fick ny energi med 5-5 av bara farten.
Vi skulle vara lite lugnare i andra och hålla bollen mer och inte slå de avgörande matcherna för tidigt.

Erik Pettersson sa bland annat så här om hur det är att spela för Bollnäs och om mathcen: – Jag tycker det har ganska fort att komma in i det och att det går bra.
– Vi får försvara oss ganska mycket. De har de mesta trycket. Vi är bra på att utnyttja de chanser vi har. Vi har lite mer att önska. Det handlar inte bara om mig. Bättre anfall och skapa bättre tryck med hela laget.

Sandvikens AIK – Bollnäs GIF 6-6 (2-2)

Mål, SAIK: Daniel Berlin 2, Hannes Edlund, Albin Arisniemi, Daniel Bäck-Nirs, Linus Forslund.
GIF: Erik Pettersson 3, Dennis Saakov, Philip Åström, Anton Dahlberg.
Utv, SAIK: 3×10 GIF: 3×10
Straffar: 2-2 Straffmål: 1-2
Hörnor: 13-9 Hörnmål: 2-2
Publik: 1 122