Spelarnytt: Sirius har klart med Jimmy Jansson

Elitserien: Var hamnar AIK-spelarna? SillySeasion-öppen igen! – Bandy World

I dag blev det klart att klubben värvar den 29-årige mittfältaren Jimmy Jansson från AIK. Kontraktet är skrivet på ett år och en spelarövergång är startad.
– Det känns väldigt positivt att Jansson är klar för Sirius. Jimmy är en spelare som bl.a. är väldigt skicklig i sitt passningsspel. Hans egenskaper att vara beslutsam och drivande i sina lag, hoppas jag gör oss framåtriktade på det sätt som vi vill i Sirius, säger Oskar Robertson, huvudtränare i Sirius Bandy.

Jimmy Jansson startade sin karriär i Västerås SK och har tidigare spelat i GAIS, Edsbyn, TB Västerås och nu senast i AIK där han tillbringade fyra säsonger.
– De känns väldigt kul och inspirerande, jag ser fram emot att komma igång med laget, säger Jimmy Jansson som haft ett par hektiska dagar med flera intresserade klubbar som hört av sig.

– Det blev Sirius mycket på grund av att jag tycker de har dem bästa tränarna i Elitserien. Jag har haft både Oskar (Robertson) och Jonas (Holgersson) tidigare och tycker om deras sätt att spela, fortsätter han med.

Det var i onsdags som Bandysverige nåddes av beskedet att AIK väljer att lägga ned deras herrverksamhet. Det har under en lång period varit väldigt tuffa tider i Stockholmsklubben som kämpat med ekonomin.
– Sirius känns som en förening som mår bra och är på väg framåt, det känns extra skönt efter tiden i AIK, säger Jimmy Jansson.

Läs också