Hemmasegrar i Elitserien

Det blev fyra hemmasegrar i kvällens elitserieomgång. Broberg vann en viktig match mot Hammarby i kampen om en slutspelsplats. Kungälv och Vänersborg hade svåra bortamatcher mot SAIK respektive Bollnäs. Båda västsvenska lagen föll, men stretade emot bra. Det tredje västsvenska laget GAIS fick stryk mot Västerås SK med 4-2. Det såg tidigt ut som siffrorna skulle rinna i väg. 2-0 till Väserterås efter endast sex minuter och 3-0 efter 27 minuter. Thomas Knutsson gjorde två av de målen. Där tog överlägsenheten slut. GAIS reducerade omgående till 3-1. I andra halvlek reducerade GAIS återigen. Tobias Holmberg kunde efter långskott fastställa slutresultatet till 4-2 och Västerås inkasserade ännu en hemmaseger i ABB Arena.

Broberg besegrade Hammarby. I första hade Broberg ett 3-1 överläge, men Hammarby reducerade precis före halvtidsvila till 3-2. I inledningen av andra halvlek fick Hammarby spela med tre man på utvisningbänken. Då passade Broberg på att öka på till 4-2. Broberg gick upp till 6-2 innan Hammarby fastställde slutresultatet till 6-3. Sju av matchens nio mål gjordes på fasta situationer. Sex tillkom på hörna. Adam Giljam gjorde två mål och assisterade till ett mål. Stefan Erixon gjorde två mål för Hammarby.

Bollnäs vann med 4-1 efter 2-1 i halvlek. Den första bjöd inte på någon större bandy. I andra var det Bollnäs som dominerade medan Vänersborg stod på egen planhalva och väntade på hemmalagets anfall för att försöka sätta de kontringar som uppstod. Banans gigant var Per Hellmyrs. Ville Altonen blev matchens ”poängkung” med ett mål och en passning. Matchen innehöll få utvisningar.

I och med dagens matcher är det Bollnäs som toppar Elitserien före Sandvikens AIK. Bollnäs har dock en match mindre spelad. Edsbyn ”ramlar” ner till tredje plats. Fyra är Västerås som i och med segern passerar Villa Lidköping. Broberg tar ett rejält kliv upp i tabellen efter segern mot Hammarby. Broberg ligger sexa med samma poäng och målskillnad som sjuan IFK Kungälv. Hammarby har den sista slutspelsplatsen, men det är bara två poäng till godo till elvan Vetlanda. Däremellan återfinns Kalix och Vänersborg.

Sandviken besegrade Kungälv med 5-2 där Johan Löfstedt fortsätter att leverera för SAIK med två mål. Linus Forslund gjorde ett mål, men Mikko Aarni är fortsatt mållös. Daniel Berlin assisterade till två mål.