Elitserien: Gripen bäst tillsammans med Villa – men i kväll spräckte SAIK nollan – Highlights

Gripen kom till spel utan försvararen Teo Lewerin och Gripens nyckelspelaren Johan Esplund som varit magsjuk.
Att Gripen tillsammans med Villa har varit elitseriens bästa defensiva lag på hörnor hjälpte inte i kväll.
Inför matchen var nämligen Gripen tillsammans med Villa Lidköping de enda lagen som inte har släppt in mål på hörna i årets elitserie. Då har Gripen mött erkänt hörnstarka Edsbyn och Gripen vann den ”hörnmatchen” med 1-0!  Men i kväll blev det två insläppta hörnmål mot SAIK med 1-2. SAIK har haft problem med målgörandet på hörna i inledningen.  De två hörnmålen räckte för Sandviken skulle vinna den målsnåla men välspelade matchen med 1-2.
Även Gripens mål gjordes på en hörnvariant genom Christoffer Norin.

Det var ett synbart lättat SAIK som jublade efter matchen.
– Det är väl bara att titta på resultaten så förstår du att vi har så mycket självförtroende. Men vi vann i dag och det känns j-a skönt. Det var vi det vi åkte ner för. Det var skönt, sa SAIKs lagkapten Daniel Berlin efter matchen i Elitserienlive.se.

Vad har ni inte gjort tillräckligt bra i tidigare matcherna?
– Tidigare har vi släppt in lite billiga mål och inte spelat som  vi ska. Vi gjorde en väldigt bra försäsong och sen tre veckor senare har vi inte blivit så mycket sämre bandyspelare så vi lär bara få inte lite självförtroende i gruppen och ta lite poäng så ska det här bli bra hoppas jag.

Ni vann senast mot Broberg och hade en bra känsla efter matchen?

– Bra känsla vet jag inte direkt. Nu åkte ner och hade bestämt oss för att göra en match för att få två poäng. Vi fick kriga för två poäng men vi är jäkligt nöjda att vi vann och kunde reda ut det på slutet.

Tufft för Gripen som imponerar som den nykonlingen de är. Sur förlust?

– Visst är det ”trökigt”. Man är ju för dålig själv helt enkelt att man inte gör mål i slutet av matchen, sa Felix Callander i intervjun efter matchen för Elitserienlive.se. Det hade varit en viktig poäng. Men jag tycker att vi gör en ganska stabil prestation första 45. Ruggigt bra defensivt. De kommer aldrig in i oss såsom SAIK gärna vill spela centralt. Vi får ut dem på sidorna.
Vi gör det bra andra halvlek också. En tight defensiv, men vi gör inte tillräckligt med mål.

Vad ska ni göra framöver för att det inte ska bli fler hedersamma förluster?

Framförallt gör att vi gör mål. I dag gör vi för få mål. Släpper man i två så nog brukar man vinna bandymatcher. Vi är inte tillräckligt heta framåt. Jag har ett läge i slutet som jag ska göra mål på men det krävs att vi gör målen och att vi är lite hetare. Offensiven måste sitta för att defensiven är stabil.

Gripen Trollhättan – Sandvikens AIK 1-2 (1-2)

Mål, GBK: Christoffer Norin.
SAIK: Albin Arisniemi, Hannes Edlund.
Utv, SAIK: 3×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 14-11 Hörnmål: 1-2
Publik: 836

Läs också