SM: Finalhelg i Göteborg

Foto: Ramström

Göteborg får SM-finalerna för ungdomar. Finalerna spelas i den nya inomhushallen på Ruddalens idrottscentrum i Göteborg den 10–12 mars redan i vinter. Junior- och ungdomsfinalhelgen arrangeras av Svenska Bandyförbundet i samarbete med Distrikt Sydväst, föreningarna SK Höjden, Mölndal Bandy, IFK Kungälv och Kareby IS.

Svenska Bandyförbundet vill öka fokuset och intresset kring junior- och ungdomsfinalerna och som en del i det arbetet samlas finalerna under samma helg och ett tak. Även semifinaler kommer spelas under samma helg, vilket betyder att fler föreningar och spelare får chansen att visa upp sig för en större publik. Tidigare år har P19 och F17 spelat sina finaler i samband med seniorernas SM-finaler som de senaste åren avgjorts på Studenternas IP i Uppsala. P17-finalen spelades i Stockholm i Gubbängens skridsko- och bandyhall förra året. Men nu ser konceptet helt annorlunda ut.

– Svenska Bandyförbundet vill rikta ljuset på våra bästa juniorer och ungdomar i och med det nya konceptet kring ungdomsfinalhelgen. De är bandys framtid och ska ha de bästa sportsliga förutsättningarna. Vi vill ge dem högsta möjliga fokus från förbund, publik och media säger Pär Gustafsson, generalsekreterare i Svenska Bandyförbundet.

Storpublik och folkfest väntas

Samtliga matcher kommer att streamas och förhoppningen är att det även kommer att vara välfyllda läktare under hela helgen – en riktig folkfest för junior- och ungdomsbandyn.

–Vi är stolta och glada att vi får möjlighet att stå som värd för ungdomsfinalerna. Det betyder förstås mycket för distriktet och våra föreningar att hamna i strålkastarljuset och att få göra det i den senaste arenan i bandysverige. Vi välkomnar lagen, tillsammans med tillrest publik, till västkusten och hoppas att många lokala bandyungdomar i regionen tar chansen att träffas och se framtidens stjärnor, säger Per-Arne Fernsund, ordförande i Bandyförbundet Distrikt Sydväst.

Så spelas slutspel och finalerna
U19 Nationell:

Sista omgången i serien spelas 26 februari, dvs. vecka 8. Åtta lag går till slutspel. Kvartsfinaler spelas som tidigare, med val, i bäst av två matcher – spelas under vecka 9. Fyra lag går vidare till finalspelet i Göteborg, där semifinal och final spelas, 10–12 mars, dvs. vecka 10.

U17 Nationell:

Sista omgången i serien spelas 5 mars, dvs. vecka 9. Fyra lag går vidare till finalspelet i Göteborg, där semifinal och final spelas, 10–12 mars, dvs. vecka 10.

F17 – Flickallsvenskan:

Fyra lag (Lag 1 och 2 i varje grupp) går vidare till finalspelet i Göteborg, där semifinal och final spelas, 10–12 mars, dvs. vecka 10.

Spelschema för Junior- och Ungdomsfinalerna publiceras inom kort.

Läs också